Vrecionová (ODS): Umožnění prodeje potravin v obchodech je potřebnější než dotace

03.11.2020 18:49

Vláda projednala národní dotační programy do zemědělství pro rok 2021 v celkové výši 3,8 mld. Kč. Mimo jiné má směřovat 0,5 mld. Kč na podporu zpracování zemědělských produktů nebo 155 mil. Kč na poradenství a vzdělávání. Pokud ale vláda bude nadále zakazovat zemědělcům zboží prodávat, dotace nepomůžou.

Vrecionová (ODS): Umožnění prodeje potravin v obchodech je potřebnější než dotace
Foto: senat.cz
Popisek: Veronika Vrecionová

„Čím více zboží zemědělci prodají, tím méně mimořádných dotací budou potřebovat. Takovou základní poučku ale vláda nechápe. Minulý týden zcela nelogicky zakázala nedělní prodej, výrazně omezila farmářské trhy, což jejich fungování na mnoha místech úplně znemožnilo, a dnes naopak přichází s plánem na národní dotace ve výši téměř 4 mld. Kč,“ uvedla předsedkyně Spolku pro obnovu venkova a europoslankyně Veronika Vrecionová.

„Vyzývám proto vládu, aby své kroky přehodnotila. Aby znovu umožnila nedělní prodej minimálně v malých obchodech a zároveň upravila regulace farmářských trhů tak, ať je jejich organizace fakticky možná. Pokud tomuto fungování sama nerozumí, může je konzultovat s řadou asociací, které se těmto činnostem věnují,“ dodala Vrecionová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…