Vystrčil (ODS): Novelu stavebního zákona projednají odborníci v Senátu

22.09.2015 12:46

Územní řízení, stavební řízení a posuzování vlivu na životní prostředí, takzvaný proces EIA. Pokud Parlament v budoucnu schválí změnu připravované novely stavebního zákona, bude možné sloučit celý povolovací proces do jednoho řízení.

Vystrčil (ODS): Novelu stavebního zákona projednají odborníci v Senátu
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor Miloš Vystrčil

Navrhovatelé tvrdí, že se tím výrazně urychlí povolování staveb. Návrh má však i své odpůrce.

Tuto a další novinky obsahuje připravovaný návrh novely stavebního zákona, který má vláda po zapracování velkého množství připomínek poslat k projednávání do Poslanecké sněmovny v říjnu.

Právě novela stavebního zákona je hlavním tématem pracovního semináře, který pořádá senátní Výbor pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí. Odborníci z dotčených ministerstev, České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě či České komory architektů a také zástupci obcí a odborné veřejnosti se sejdou ve čtvrtek 24. září v Jednacím sále Valdštejnského paláce, kde sídlí Senát Parlamentu České republiky. Začátek semináře je v 9:30 hodin.

„Jsem rád, že se našemu výboru podařilo v dostatečném předstihu před projednáváním zákona v Poslanecké sněmovně a následně v Senátu uspořádat odborný seminář. Věřím, že jeho výsledkem budou poznatky a připomínky, které případně gesční Ministerstvo pro místní rozvoj může před předložením novely zákona do sněmovny ještě zohlednit. Osobně mám zkušenost, že právě připomínky zástupců obcí a odborné veřejnosti bývají zásadní a že není dobře, pokud s nimi není novela jakéhokoliv zákona dopředu podrobně prodiskutována. Právě tomu chceme naším seminářem zabránit,“ zdůvodnil organizaci semináře předseda senátního Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Miloš Vystrčila.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…