Vystrčil (ODS): Ocenění pro komunální politiky není nikdy dost

09.11.2015 17:32

Nevšední projekty a nevšední lidé za nimi. Tak zní podtitul prvního ročníku soutěže Komunální politik roku 2015, která pozná celkového vítěze i oceněné v dalších osmi kategoriích už ve čtvrtek 12. listopadu od 14.00 hodin v Hlavním sále Valdštejnského paláce Senátu Parlamentu České republiky.

Vystrčil (ODS): Ocenění pro komunální politiky není nikdy dost
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor Miloš Vystrčil

Soutěž o nejlepší realizovaný projekt na úrovni územní samosprávy vyhlásil časopis Moderní obec a vydavatelství Profi Press pod záštitou ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové a pod patronací předsedy senátního Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Miloše Vystrčila.

„Ocenění pro komunální politiky a další pracovníky na obcích a městech není nikdy dost. Jsem rád, že jsme společně s paní ministryní, Sdružením místních samospráv a časopisem Moderní obec můžeme v Senátu přispět ke zvýraznění té často drobné a někdy i nedoceněné práce našich lidí na obcích a městech. Každý, kdo není slepý, musí vidět, jak naše obce a města rozkvetly a často překvapují svojí malebností a dynamickým rozvojem. A jsou to právě velmi často starostové, zastupitelé a zaměstnanci obecních úřadů, kteří na tomto úspěšném rozvoji mají nemalý podíl,“ uvedl senátor Miloš Vystrčil.

Cílem nové soutěže je vyhledat, zviditelnit a ocenit inspirativní a občansky přínosné projekty realizované územními samosprávami. Soutěž je otevřená pro obce, města a městské části všech velikostí a jejím prostřednictvím organizátoři vyzvali komunální politiky a zaměstnance samospráv, aby výsledky své práce, svého umu a své kreativity představili veřejně.

Na půdě Senátu tak pořadatelé vyhlásí nejlepší projekty v osmi dílčích kategoriích, ze kterých vzejde celkový vítěz. Jde o Sociální projekt roku (projekt péče o seniory, hendikepované a sociálně znevýhodněné občany), Děti a rodiče (projekt pro předškoláky a jejich rodiče), Sport a veřejné zdraví (podpora sportovních a pohybových aktivit občanů každého věku a podpora zdravého životního stylu), Kulturní, společenská a vzdělávací činnost (programy pro občany, rozvíjení kulturních a historických tradic), Odpadové hospodářství (systém a organizace sběru, likvidace a využití odpadů), Veřejná zeleň (péče o okrasné plochy, parky, lesy), Dopravní projekt roku (inovativní způsob řešení jednotlivých druhů dopravy a jejich harmonizace) a Ekologický projekt roku (malé i velké projekty na ochranu životního prostředí). Finanční prémie pro nejlepší v jednotlivých kategoriích je 20 000 Kč, celkový vítěz si odnese 50 000 Kč.

Program vyhlášení:

13.00 – prezence účastníků

14.00 – slavnostní zahájení

14.20 – vystoupení ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové

14.30 – vystoupení předsedy senátního Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Miloše Vystrčila

14.40 – moderovaná diskuse s představiteli Svazu měst a obcí ČR a Sdružení místních samospráv ČR

14.50 – slavnostní vyhlášení výsledků prvního ročníku soutěže Komunální politik roku 2015

15.45 – slavnostní raut ve foyeru

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.