Zahradil: O euru musejí rozhodnout občané, ne zaměstnanci Agrofertu

07.01.2014 22:25

Ať již dopadne přetahovaná mezi prezidentem a předsedy koaličních stran jakkoli, výsledek bude podle člena vedení ODS Jana Zahradila jediný: pozice Česka v Bruselu bude výrazně oslabena.

Zahradil: O euru musejí rozhodnout občané, ne zaměstnanci Agrofertu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedala Výkonná rada ODS. Z tváří zúčastněných bylo cítit zmar z prohraných voleb

"Hlavním problémem vznikající koalice je nezájem o dění na evropské scéně a nekompetentnost ministrů, respektive koaličních stran," uvedl europoslanec Jan Zahradil, kandidát na prvního místopředsedu ODS. "Česká republika se v posledních letech stala součástí sílícího reformního proudu, který v Bruselu úspěšně prosazuje odpovědnější hospodaření nebo větší vstřícnost k podnikatelům. Strany nové koalice ovšem žádnou vlastní evropskou politiku nemají, a rezignují tak i na zastupování českých zájmů v Evropské unii."

Zahradil také ostře zkritizoval koaliční snahu o zrušení koruny a vstup do eurozóny. "Jestliže je v koaliční dohodě závazek uzákonit obecné referendum, jsme připraveni vzít budoucí vládu za slovo a požadovat, aby se první takové referendum konalo právě k otázce přijetí nebo nepřijetí eura," uvedl Jan Zahradil. "Z průzkumů jasně vyplývá, že občany toto téma znepokojuje a přejí si o něm rozhodovat. Argumenty našich eurohujerů ve stylu 'jednou jsme podepsali, teď už musíme se vším souhlasit' rozhodně odmítám. S eurem bychom dnes přijímali i dalekosáhlé závazky - mimo jiné splácet dluhy ostatních států - které v přístupové smlouvě před deseti lety nebyly."

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu