Zahradil (ODS): Je opravdu třeba zbystřit

01.10.2023 10:21 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o dezinformacích a hybridních hrozbách v Poslanecké sněmovně

Zahradil (ODS): Je opravdu třeba zbystřit
Foto: Repro Info.cz
Popisek: Europoslanec ODS Jan Zahradil

Nedávno jsem psal o tom, že po jistém útlumu se znovu zaktivizovala lobby bojovníků proti “dezinformacím”, tvořená částí státní byrokracie, částí médií, částí neziskového sektoru + akademické sféry a částí politiků. Například zval místopředseda PS Bartošek na přednášku konspirátorky Alvarové. Ovšem doslova ilustrativním příkladem je konference o dezinformacích a hybridních hrozbách v PS a seznam jejích účastníků (ZDE).

Státem placenou byrokracii včetně silových složek zde zastupovalo hned 10 řečníků: 2x MV, 1x MO, 1x MZV, ředitel BIS, 2x kriminálka, 1x Policejní akademie, dále KPR a ÚV.
Média zastovaly veřejnoprávní(!) ČT a ČRo.
Nezisk + akademickou sféru reprezentovaly 3 vybrané “paměťové” instituce a 2x AV ČR.
A vše doplnili 2 politici, jedním z nich byl přímo pan ministr vnitra Rakušan. Třeba nám konečně objasní, že šifrovaný telefon musel používat nejen kvůli Agrofertu, ale aby jej nemohla odposlouchávat pátá kolona agentů východních nepřátelských režimů, jejichž nekalé rejdy chce zarazit.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11911 lidí

Cíl tohoto snažení je již dlouho celkem zřejmý.

  1. Nárůst dalších kontrolních a represivních pravomocí části státní byrokracie včetně jejích silových složek, jejího personálního i finančního posílení a případně i nové legislativy.
  2. Zpřísnění mediální regulace (neboli omezení konkurence na trhu), vytvoření nových veřejně financovatelných nástrojů pro vybraná média, neziskovky, akademickou sféru (programy, školení, výzkumy, granty, mediální vzdělávání atd.)
  3. Zostření celkové atmosféry, v níž bude snáze možno veřejně dehonestovat, skandalizovat a ostrakizovat jisté portfolio kritických názorů a jejich nositelů (obvinění z “antizápadních”, “protievropských” atd. narativů, z šíření nepřátelské agendy, z podkopávání demokracie aj.).

Je opravdu třeba zbystřit, vytvářet těmto snahám protitlak a nenechat zmíněnou lobby sestrčit společnost na tuto nebezpečnou skluzavku všeobecné podezřívavosti, agentománie a stihomamu. Z jízdy na ní se totiž, jak ukazují dějiny starší i novější, vystupuje jen velmi těžko.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…