Zdechovský (KDU-ČSL): Čekal jsem leccos, ale že jsou na Kubě lidé brutálně a prakticky bezdůvodně mláceni na ulici komunistickou policií...

21.03.2016 9:10

Čekal jsem leccos, ale fakt, že na Kubě jsou lidé brutálně a prakticky bezdůvodně mláceni na ulici komunistickou policii, byl šokující - vzkázal Tomáš Zdechovský eurokomisařce Mogherini.

Zdechovský (KDU-ČSL): Čekal jsem leccos, ale že jsou na Kubě lidé brutálně a prakticky bezdůvodně mláceni na ulici komunistickou policií...
Foto: Archiv TZ
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Europoslanec Tomáš Zdechovský navštívil Kubu společně s organizací Člověk v tísni v rámci tajné mise monitorování stavu tamních lidských práv, která jsou zde masově porušována tamním komunistickým režimem.

Posluchačům sdělil, co všechno musel podstoupit pro uskutečnění mise, zároveň je seznámil s realitou na Kubě a tím, jaké pro něho bylo setkání tváří v tvář s kubánským režimem, disidenty a členkami protestního hnutí „Ženy v bílém“. Tomuto hnutí sdružujícímu matky a ženy politických vězňů udělil v roce 2005 Evropský parlament Sacharovovu cenu za svobodu myšlení.

Posluchače zaskočilo, že Kuba je podle vyprávění pana europoslance moc chudá země. Řada lidí tam žije pod hranicí chudoby a je nepochopitelné, že mohou vyjít s 20 dolary na měsíc, protože za tyto peníze se toho na Kubě moc nepořídí.

Potraviny jsou v této zemi na příděl na základě tzv. měsíční knížky. Lidé mají například nárok na 20 vajec nebo 400 gramů cukru na osobu a měsíc. Na druhé straně jsou Kubánci velmi příjemní a vstřícní a rozdělí se i o to poslední, co mají.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace