Zdechovský (KDU-ČSL): Tohle má být ta vláda odborníků? Podle mě je to spíš vláda populistů

08.04.2018 18:31

Komentář na facebookovém profilu k vládě Andreje Babiše

Zdechovský (KDU-ČSL): Tohle má být ta vláda odborníků? Podle mě je to spíš vláda populistů
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Možná jste si všimli, že se v poslední době docela pouštím do Andreje Babiše. Pročítal jsem si teď své příspěvky za posledních pár týdnů a sám jsem byl překvapený, kolikrát tu na mě Andrej vyskočil.

Když se tak nad tím ale zamýšlím, je to asi správně. Ono to totiž není nic prvoplánového ve stylu „Pojďme se trefovat do Babiše, protože je na něj dobře vidět". Není to ani žádná kampaň, jak se snaží Andrej neustále tvrdit. Je to upozorňování na průšvihy, kterých se náš premiér bez důvěry dopouští. A že jich je.

Korunové dluhopisy (na to už jsme skoro zapomněli, co), úkolování novinářů svých novin, společnost FAU a „Naši na ně klekli", hlasování poslanců ANO pro mlátičku Ondráčka, zastrašování investigativních novinářů, odvolávání šéfa GIBS a samozřejmě Čapí hnízdo. Ani se mi to tady nechce všechno vyjmenovávat. Přečtěte si knihu Boss Babiš od Jaroslav Kmenta - novinář, tam si uděláte obrázek pěkně.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

No a v pátek tohle. Vláda bez důvěry chce zavést zlevněné jízdné pro studenty a seniory. Ok, to zní dobře. Problém je ale v tom, že kvůli tomu škrtá ve vzdělávacích institucích stamilióny korun. Musím se smát, když Andrej Babiš ve své knize O čem sním, když náhodou spím, sní o společnosti plné vzdělaných lidí. Tohle má být ta vláda odborníků? Podle mě je to spíš vláda populistů. Fakt to neříkám jen proto, abych si na Babišovi honil laciné politické body. Tohle jsou věci, které sice ANO nejspíš přinesou nějaké hlasy ve volbách, protože zejména senioři ty slevy uvítají, ale na druhou stranu je to fakt nezodpovědné. Tyto špatné kroky pocítíme v dlouhodobém horizontu my všichni. Školství je podfinancované a nyní bude ještě víc. Jen kvůli tomu, aby byly o něco levnější autobusy...

Takže trefuji se do Andreje Babiše moc? Nevím. Ale pokud bude takto pokračovat, asi budu muset i já. Nemůžu totiž k těmto věcem mlčet. V pondělí budou v různých městech po republice probíhat demonstrace s názvem NE Babišovi v dalším zneužívání moci. Já budu v Brně, tak se stavte. Můžeme to pak po mém projevu všechno společně probrat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…