Zdechovský (KDU-ČSL) podpořil zachování sudoměřských peřejí

27.06.2019 19:43

Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský navštívil v pondělí 24. června jihočeskou Sudoměř a setkal se zde se zástupci místní občanské iniciativy Sudoměřské proudy, kteří usilují o zachování vzácné přírodní lokality na řece Otavě poblíž obce, často nazývané sudoměřské peřeje.

Zdechovský (KDU-ČSL) podpořil zachování sudoměřských peřejí
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

„Místní zde společně s biology vedou bitvu o zachování vzácných říčních peřejí, kam se chodí koupat, chytat ryby, vážky a motýly. Kvůli záměru jednoho investora hrozí zásah do přirozeného toku řeky, a tím i celého vzácného ekosystému,“ informuje Tomáš Zdechovský. „Možné dopady výstavby hydroelektrárny na životní prostředí by byly obrovské. Byli tu i odborníci a o všem nás informovali. Celá debata trvala téměř tři hodiny. Jsme moc rádi, že pan europoslanec Zdechovský naší iniciativu podpořil a věnuje nám svůj čas,“ doplňuje zastupitelka Čejetic za KDU-ČSL a členka Sudoměřských proudů Jana Hrdinová.

Politika rozumné ochrany životního prostředí patří dlouhodobě k našim prioritám a platí to i na jihočeském venkově v obcích, kde místním na jejich budoucnosti záleží. 

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice