Zelení: O čem rozhodne referendum o hazardu v Praze 7?

22.05.2014 21:40

Občané Prahy 7 mají po roce opět možnost hlasovat v referendu, tentokrát o regulaci hazardu.

Zelení: O čem rozhodne referendum o hazardu v Praze 7?
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Hlasovat mohou souběžně s volbami do Evropského parlamentu. Praha 7 je v počtu referend unikátní, za jedno volební období byla iniciována a vyhlášena dvě referenda, první se týkalo předražené radnice Prahy 7. Aktuální referendum reaguje na celostátní trend rušení heren a dá lidem možnost se heren v Praze 7 zcela zbavit.       

Hlavní téma? Bezpečnost!

„Hlavním tématem referenda je především bezpečnost, neboť se i díky hernám zásadně zhoršila bezpečnostní situace v Praze 7. To potvrzuje i policie České republiky, která Praze 7 již před rokem nulovou toleranci k hazardu navrhovala. Vedení radnice z ODS a ČSSD však žádný problém neviděla a prosazovala jen mírný pokles počtu heren. I proto jsme vyhlášení referenda nakonec prosadili,“ komentuje důvody vyhlášení referenda iniciátor referenda a kandidát na starostu sedmičky Koalice PRO7 Ondřej Mirovský.

Drogy, krádeže a násilí    

„Statistiky ukazují, že například v okolí herny Crazy Joker na Ortenově náměstí se počet trestných činů mezi lety 2012 a 2013 zdvojnásobil. Mimo jiné zde policisté zadrželi muže, který u sebe měl pervitin za dvě stě tisíc korun. Herna v Plynární ulici byla dějištěm dvou pokusů o vraždu. Už dávno není řeč jen o vykradených sklepech. Čelíme situaci, kdy se Praha 7 stává místem, kde si vyřizují účty drogové gangy. Herny v jejich válkách hrají roli jakýchsi základen. Musí být odstraněny, dokud je na to ještě vůbec čas,“ varuje bezpečnostní expert Koalice PRO7 Ondřej Fér.

Systémová pomoc závislým a jejich rodinám

Současně víme, že uzavření všech heren je jen začátkem. Praha 7 musí ve spolupráci s magistrátem připravit sérií opatření pro účinnou pomoc závislým na hazardu a jejich rodinám např. dostatečnou nabídkou levných sociálních bytů, motivací k nastoupení léčby či pomoc při oddlužování bez rizik spojených s exekucemi a lichváři.

Ondřej Mirovský

Mgr. Ondřej Mirovský, M.EM

  • SZ
  • Měníme klima v české politice!
  • městský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.