Žitný (KDU-ČSL): Jarní dobrovolnický úklid Strakonic proveden

30.03.2022 10:46

V sobotu 26. března zorganizovali strakoničtí lidovci jarní úklid města. Smyslem bylo dát dohromady partu dobrovolníků, kteří úklid provedou a následně se sejdou na společném občerstvení, tedy udělají něco užitečného a zároveň se potkají a popovídají.

Žitný (KDU-ČSL): Jarní dobrovolnický úklid Strakonic proveden
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Rozdělili jsme se na tři skupiny a šli uklízet na třech trasách. První trasou byla Mírová ulice a lokalita za Kauflandem směrem do Jezárek, druhá trasa byla za hradem a třetí na sídlišti Mír. 

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 30. 3. 2022)

70%
27%
hlasovalo: 23469 lidí
Na všech trasách, kudy jsme prošli, tak Strakonice prokoukly,“ konstatuje zastupitel města a předseda místních lidovců ve Strakonicích Miroslav Žitný.

„Do akce se významně zapojili i věřící z římskokatolické farnosti a také z klubu Mana – Církve Apoštolské ve Strakonicích. Zúčastnili se i čtyři učitelé ze základní školy Dukelská. Všem zúčastněným moc děkujeme! Bez jejich pomoci bychom toho nezvládli udělat tolik,“ doplňuje další z organizátorů Petr Dvořák.

Všechny naplněné pytle jsou na příslušných místech označeny a Technické služby Strakonice zajistí jejich odvoz. Samotné pytle a další materiál ke sběru odpadu poskytla zdarma firma Elektrostav Strakonice. Po skončení akce se všichni zúčastnění sešli na společném pohoštění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice