Zwyrtek (NEZ): Liana Janáčková ukázala cestu. Ať Rada Evropy přikáže vrátit uprchlíky, odkud přišli

18.11.2015 18:23

Žaloba na Evropskou unii, aby přikázala Radě Evropy konat, a ochránila tak své občany, je tak trochu žalobou na Boha. Toho prý žalovat nejde, protože mu nelze doručit zásilku. Evropský soud adresu má. Takže mu žaloba dorazí.

Zwyrtek (NEZ): Liana Janáčková ukázala cestu. Ať Rada Evropy přikáže vrátit uprchlíky, odkud přišli
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Evropská unie se tváří, jako by měla chránit všechny, mimo vlastních občanů. Přijímá běžence bez ladu a skladu, bez totožnosti, bez informací. Že jsou mezi nimi normální lidé, o tom není sporu. Ale že jsou mezi nimi i teroristé, o tom už taky není po Paříži sporu. Vpustili byste si do bytu hordu lidí, kteří nemají kde být, a doufali, že jsou to všichni hodní lidé, kteří vás neokradou nebo nezabijí, jak budete spát? Prostě necháte sami sebe a své rodiny osudu? Ne. Tak proč trpíme evropským politikům, že to dělají? Vystavují nás vědomě vážným rizikům? 

Zkrátka - žádný z uprchlíků tu nemá bez našeho svolení co dělat. Musí si udělat pořádek doma, a tam pak žít. A k tomu jim napomoci můžeme. Odevzdat Evropu jim nemusíme. A že si o ni řeknou, to dnes už ví každý. 

Jsem rád, že starostka Mariánských Hor měla odvahu podepsat žalobu, která navrhuje, aby Radě Evropy byla dána povinnost uložit členským státům odvézt nelegální imigranty tam, odkud přišli. Protože ten masivní příliv nás ohrožuje právě tím, že je masivní. A tím anonymní. 

Přidal jsem se k tomu textu jako první, a udělal jsem to s hrdostí. 

Evropa je naše, a Evropanem nemůže být někdo, kdo si to prostě usmyslí. O tom, kdo bude Evropanem, musí rozhodovat Evropa. Tak, jako si domů zveme jen ty, které chceme. Protože my jsme tam doma. 
Liana Janáčková využila legitimního prostředku. Je možné, že soud jej odmítne - a řekne, že nemá právo toto chtít. Ale pak se ptám - jak si stojí Evropská unie, kde jeden stát bez ohledu na další zve imigranty jako by sem patřili? Hovořím o Německu, jehož představitelé jsou buď nesvéprávní, nebo bezohlední. Je-li Evropská unie společenství, nemůže jeden rozhodovat bez ostatních. A je-li Evropská unie společenství, má právo soud tomuto společenství nařídit, aby se tak chovalo. 

Liana Janáčková to po něm žádá. Je to legitimní. Je to správné. 

Přijímat lidi, kteří porušují zákon, není správné. Přijímat lidi, kteří sem historicky nepatří, není správné. Ohrožovat sami sebe není správné ani moudré. 

Liana Janáčková je starostka. Má blízko k lidem. Vždy měla. A chce, aby ke svým občanům měla blízko i Evropská unie, a respektovala přitom své vlastní zákony. 

I kdyby žaloba sloužila jen k tomu, abychom si to uvědomili, mělo význam ji podat. 

Chcete si ji přečíst? Najdete ji na stránkách ostravských Nezávislých. Můžete ji podepsat, a poslat také. Je to jeden krůček k našemu evropskému bezpečí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…