Zwyrtek (NEZ): Nezávislí a Moravané - "K volbám nepůjdu. je to zbytečné." Chyba!

18.09.2016 17:16

Vážení, přesně na tuto větu ty velké strany čekají. Budou si moci všechno rozdělit samy. A my v krajích opravdu chceme kopii sněmovny? NE!

Zwyrtek (NEZ): Nezávislí a Moravané -  "K volbám nepůjdu. je to zbytečné." Chyba!
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Je hodně smutné, když si lidé myslí, že volbami se nedá nic změnit. Zabetonovávají tak to, co se jim nelíbí - současnou politiku, a nové nedají možnost spatřit světlo světa. Poměrný systém tomu bohužel docela dobře brání. Kdyby se přitom všichni voliči, co volit nechtějí, spojili, a volili regionální kandidátky, politická mapa v krajích by vypadala jinak, ne jako kopie Prahy.

Velcí by sice dál byli velcí, ale neměli by vše, a ti malí by je mohli pořádně hlídat. Musela by vzniknout nějaká dohoda, a to je stále lepší, žež diktát stran, jak ho vidíme dnes. Nevidím důvod, proč by krajská zastupitelstva měla být kopií sněmovny. Nebo líbí se nám sněmovna?

Takže nechť si těch 50% volí ty své velké strany (a to si pište, že půjdou jako jenen muž), ale těch zbývajících 50% může volit úplně jinak. Což by v konečném důsledku mohlo znamenat, že regionální kandidátka může porazit kohokoliv.

Nechci v Olomouckém kraji kopii sněmovny. Ať tam jsou strany, ale ať jsou vyváženy námi zdola. Jen pak bude kraj fungovat opravdu dobře. Jen pak bude myslet na občany, a ne na počty křesel ála Parlament.

Takže máte to v rukou vy, těch 50%, co obvykle nevolí. Můžete změnit dějiny - jen to chce zvednout zadek a do těch volebních místností přijít. Má to smysl. Což byste pochopili hned po zveřejnění hodně jiných než sněmovních výsledků.

A vy byste byli hrdinové doby. Protože byste změnili mapu - tu politickou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…