Andrej Babiš sklidil ovace: Kraviny v mých novinách, miliardy pro ČT, pytlíkování financí a špatná čeština

04.04.2014 7:12 | Zprávy

Do libereckého Babylonu ve čtvrtek 3. dubna opět zavítal Andrej Babiš. Tentokrát přijel podpořit kandidáty jeho hnutí ANO do evropských voleb. Celé setkání moderoval bývalý eurokomisař a evropská jednička hnutí Pavel Telička. O tom, že nynější ministr financí stále táhne, svědčil téměř zaplněný sál. Po úvodních slovech se rozběhla diskuze, která trvala přes dvě hodiny a na všechny tazatele se ani nedostalo. Mezitím nad Babylonem zahřměly hromy a mohutná salva dešťových kapek bubnovala na střechu. Zda jarní bouřka přinese hnutí ANO štěstí, se teprve uvidí.

Andrej Babiš sklidil ovace: Kraviny v mých novinách, miliardy pro ČT, pytlíkování financí a špatná čeština
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Andrej Babiš se v Liberci objevil poprvé po úspěšných parlamentních volbách. Proto nejdříve poděkoval za hlasy voličů. V Liberci totiž hnutí ANO vyhrálo. „Takový úspěch jsme nečekali. Nikdy by mě nenapadlo, že budeme sestavovat vládu. Jako nezkušení politici jsme nejdříve nevěděli, jestli do ní máme jít,“ sdělil na úvod. Udělali si proto interní průzkum, podle kterého si sedmdesát procent příznivců přálo, aby do vlády šli. „A nakonec jsme dobře udělali. Když vidím třeba Okamuru, který má i některé dobré nápady, ale nemůže jako opozice nic prosadit, někteří se mu i vysmívají...“ povšiml si.

Vše k Andreji Babišovi ZDE

V Parlamentu trpím

Podle svých slov v poslaneckých lavicích vyloženě trpí. „Kdybych to tušil, tak si tam vyberu kvalitního náhradníka a věnuji se práci jen na ministerstvu. I když i tam je to zážitek na celý život,“ pronesl svým osobitým stylem. Poté se rozhovořil o koalici s ČSSD. „Museli jsme ji udělat, i když jsme ČSSD před volbami kritizovali. Jsou součástí tohoto systému,“ upozornil.

Podělil se i se svým dilematem, jestli se stát ministrem. „Nikdy jsem jím nebyl, právem mě kritizují, že s veřejnou správou nemám zkušenosti. Ale myslím, že to bylo dobré rozhodnutí. Protože býti jen vicepremiérem bez konkrétní každodenní náplně by byl problém,“ uvedl. Ve vládě má dle jeho slov hnutí ANO kvalitní ministry, které nebylo lehké najít. „Nejsou to klasičtí politici, ale můžou přinést přidanou hodnotu,“ domníval se.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Harrisová? Guláš názorů, ze kterého se dělá šoufl, řekl nám senátor

21:44 Harrisová? Guláš názorů, ze kterého se dělá šoufl, řekl nám senátor

Trump, nebo Harrisová? Zvolení kterého z kandidátů americkým prezidentem by pro svět bylo lepší? Par…