Anonymous splnili hrozby a zablokovali stránky čtyř politických stran

28.04.2012 11:10

VÍME PRVNÍ Slibovali, že zablokují v 11 hodin v sobotu stránky politickým stranám jako podporu protestu, jež v sobotu dopoledne začala. Slib dávala skupina Anonymous, která podporuje akci Occupy Prague. Jak se ParlamentnímListům.cz podařilo zjistit, dopoledne opravdu byly zablokovány stránky čtyř politických stran - ODS, TOP 09, ČSSD a KSČM. Stránky Věcí veřejných a NS-LEV21 zablokovány nebyly.

Anonymous splnili hrozby a zablokovali stránky čtyř politických stran
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Protest hnutí Occupy Prague

Hnutí Anonymous, které má na Facebooku přes 35 tisíc fanoušků, podpořilo v sobotu akci Occupy Prague. Hnutí, které v ČR stojí například za útokem na web Miroslava Kalouska, ODS či jihomoravské KSČM, slibilo včera prostřednictvím videa to, že v sobotu v 11 hodin shodí weby všech parlamentních stran. Akci nazvali Operace zánik. Zatím se tak stalo o čtyř politických stran, ostatní fungují. Zda je to tím, že mají lepší zabezpečení sítě, či je pokládají Anonymous za méně významné, či k nim dokonce pociťují nějaké sympatie, není známo.


Hnutí na svém facebookovém profilu rovněž zveřejnilo banner, který zve lidi k účasti na akci Occupy Prague pořádanou hnutím Skutečná demokracie teď. A vysvětluje své kroky.

"Operace Zánik si klade za cíl 28. dubna v 11 hodin dopoledne shodit webové stránky všech stran dolní komory parlamentu, mezi které patří: TOP09, ODS, VV, NSLEV21, ČSSD, KSČM. Doporučení a více informací k této operaci naleznete v popisu videa. Operace nemá ohlášený konec, budeme se snažit držet stránky nedostupné, jak jen to bude možné. Konáme tak jako Anonymous se záměrem podpořit Occupy," uvedli v pátek Anonymous.




 

A ve videu připomíná tato světoznámá hackerská skupina děsící mocné, to, že v posledních týdnech se po celém světě (v naší republice nevyjímaje) odehrály nezanedbatelné události, jež nemohou zůstat bez odezvy.

"Je nám všem již jasné, že naši volení zástupci jsou nekompetentní, morálně zkažení, zkorumpovaní a nemají nejmenší zájem na tom, aby se náš systém mohl suverénně reformovat a vyvíjet bez korporátního a lobbistického vlivu. Poslanci nejsou čestnými a zodpovědnými lidmi. Jsou pouze sběratelskými figurkami. Tyto figurky si vyměňují mafiáni a zákulisní hráči. Každý vrcholný politik se na korupci podílí, korumpovat se nechá, nebo korupci přihlíží a toleruje ji, což je vůbec nejhorší. Ve chvíli, kdy do politiky vstoupí někdo nový, je okamžitě zbaven ideálů a zařazen do dražby, jejíž průběh je určován aktuální politickou situací. Nepovažujeme to za správné. Pokud se tvrdí, že jsme si v roce 89 "vyzvonili svobodu a demokracii", zeptejme se každý sám sebe: "Je zrovna tohle ta svoboda a demokracie, po které jsme společně toužili," zní z videa, které shlédlo do sobotního odpoledne bezmála osm tisíc uživatelů. A všechna tato konstatování a fakta vedou Anonymous k tomu, že podpoří akci Occupy Prague, jak už bylo uvedeno.

Okupace Klárova

Ta s sebou přináší v Česku dosud nezvyklou formou protestů.

"Od 28. dubna 2012 se skupina (především mladých) nespokojených lidí rozhodla po vzoru hnutí rozhořčených z května loňského roku a hnutí Occupy obsadit náměstí našich měst. V Praze jsme si vytyčili jako okupační místo Klárov, protože je poblíž důležitým úřadům (Úřadu vlády, Posl. sněmovny, Senátu, Pražskému hradu a ministerstvu školství a financí) a také blízko univerzitám. Nachází se na frekventované tepně MHD Malostranská," konstatovali  organizátoři.

Na Václavské náměstí přišlo na protestní akci zhruba sto účastníků. Poté zamířili na Klárov, kde vyyrostl zatím miniaturní protestní stanový kemp. Podle posledních informací v něm stojí prozatím postavené asi čtyři stany. Jejich osazenstvo zkontrlovali na místě policisté. Vzhledem k tomu, že se však jedná o nahlášenou akci, předpokládají i organizátoři, že vše bude bez potíží.

V místě by měla vždy do deváté hodiny večerní znít reprodukovaná hudba, lidé, kteří tam přijdou, mohou vzájemně diskutovat o tom, jakou formu systému by do budoucna uvítali. Pro stanující je zajištěna i hygiena, zakázáno je používání drog i alkoholu. Každý jednotlivý stan by podle informací, jež získaly již v minulých dnech od organizátorů, měl rovněž představovat petiční stánek.


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…