ČSSD ohledně trafik trvá na svém: Je to korupce a může za to Nečas

16.07.2013 19:52

Šéf poslanců ČSSD Jeroným Tejc má v celé kauze "trafikantů" ODS jasno - jsou to podle něho korupčníci! Přestože je dnes Nejvyšší soud vyňal z trestního řízení, šéf druhé největší strany naznačuje, že kromě Marka Šnajdra, Ivana Fuksy a Petra Tluchoře může za podezřelé politické kompromisy i expremiér a jejich tehdejší spolustraník Petr Nečas.

ČSSD ohledně trafik trvá na svém: Je to korupce a může za to Nečas
Foto: Tomáš A. Nový
Popisek: Poslanec ČSSD Jeroným Tejc

Nejvyšší soud vyňal dvojici bývalých poslanců ODS z pravomoci orgánů činných v trestním řízení, protože podle něj politické dohody a kompromisy učiněné poslanci v době jejich mandátu chrání imunita a nelze je trestat. Oba budou zřejmě brzy propuštěni z vazby. Ivan Fuksa, třetí z vazebně stíhaných exposlanců, se na Nejvyšší soud neobrátil, ale rozhodnutí se zřejmě vztahuje i na něj.

"V tuto chvíli to znamená jediné, že trestná činnost se velmi pravděpodobně odehrávala, podle těch informací, které máme. Jenom ti poslanci, kteří se jí dopouštěli, nebudou za to s ohledem na absolutní imunitu postižitelní. To nic nemění na tom, že se jednalo o politickou korupci, a nic to nemění na tom, že z těchto důvodů měla dávno odejít vláda Petra Nečase," uvedl sociální demokrat Tejc.

Svůj podíl viny má i Nečas

"Toto rozhodnutí rozhodně není žádným vyviněním Petra Nečase jako takového, ten zůstává vinen za politickou korupci, za to, co se dělo v naší zemi, ať už to tedy bude, nebo nebude stíháno, protože je evidentní, že se o politickou korupci jednalo," dodal předseda klubu největší parlamentní strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…