Debil z NATO. Američtí dobytkové, miliony mrtvých, krev, zvěrstva. USA si zlikvidovaly dvojčata 11. září samy. Okamura, Keller, Doubrava, Huml a další promlouvají

23.08.2016 16:52

ANKETA Dánský expremiér, bývalý generální tajemník NATO z let 2009 až 2014 Anders Fogh Rasmussen, ve svém videu na Facebooku řekl, že svět potřebuje četníka a tímto četníkem by měly být USA.

Debil z NATO. Američtí dobytkové, miliony mrtvých, krev, zvěrstva. USA si zlikvidovaly dvojčata 11. září samy. Okamura, Keller, Doubrava, Huml a další promlouvají
Foto: pixabay.com
Popisek: Svoboda - ilustrační foto

„Svět potřebuje četníka a je potřeba, aby tímto četníkem byly Spojené státy americké,“ řekl Rasmussen. 

Imigrace je důsledkem politiky USA. Chaos, zmatek, války na Středním východě

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, co si o tom myslí. Velká většina politiků tuto ideu odmítá. Dosavadní působení Spojených států podle nich jen vedlo k válkám, krveprolití, destabilizaci států a chaosu. Někteří politici zdůrazňují důležitost transatlantické vazby a NATO.

„Je to logické,“ reagoval na slova Rasmussena předseda KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Předseda hnutí ANO a vicepremiér Andrej Babiš na dotaz nereagoval.

Neodpověděl ani předseda TOP 09 Miroslav Kalousek, ani nikdo z vedení strany.

„Svět nepotřebuje žádného četníka! Koneckonců nyní pociťujeme důsledky, které to má. A migrace s tím druhotně jistě souvisí, ale i vlna terorismu. Tím se vůbec nezastávám bývalých ani současných režimů v těch zemích, odkud přichází. Ale proč někoho pasovat do role světového četníka? Všechny demokratické země se musejí spojit v boji proti terorismu, násilí a potlačování lidských práv a svobod,“ myslí si místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Václav Votava.

„Jestli pan Rasmussen myslí vývoz americké ‚demokracie‘, tak to vidíme denně ve zprávách – chaos, zmatek, války na Středním východě. Proč USA nezasáhly proti Islámskému státu? To, co USA teď předvádějí, není zajišťování stability, to je zajišťování jejich ekonomických zájmů,“ míní předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch.

„Oč víc rostou totalitní roupy, tím zdivočelejší jsou nápady, které rodí. Rasmussen ovšem žene na hrách i českého premiéra. Ten totiž s tirádou ‚spojenecké věrnosti‘ vyrukoval právě včera. A to před velvyslanci zastupujícími nás po světě, a ne kdesi v Horní Dolní. V té samé bryndě je celá honorace, která nás drží v chomoutu Velkého bráchy. Nechce-li působit dojmem onuce, musí se od té sprosťárny distancovat. Nic podobného však nehrozí. Tím přehlednější je ‚Who is who‘. Klaku za to, že má být pasován na globálního drába, si jaktěživ neplatil Brežněv, ba ani Iosif Vissarionovič. Rasmussen není ochotník z provincie. Balónky, které vypouští, prošly schvalovacím řízením. Hvězdné pěchotě, vázané ‚spojenecké věrnosti‘, bere i to málo, co z její důvěryhodnosti ještě zbylo,“ řekl redakci místopředseda KSČM Josef Skála.         

PhDr. Josef Skála, CSc.

  • KSČM
  • historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • mimo zastupitelskou funkci

„Vyjádření pana Rasmussena musím zcela odmítnout, jelikož si rozhodně nemyslím, že to nejlepší pro nás je americký protektorát. Je to pro mne zcela nepřijatelný názor, že národní státy se mají vzdát suverenity ve prospěch americké administrativy, a ty, kdo se nepodvolí, je třeba ekonomicky i vojensky terorizovat, tak jak to USA praktikovaly dvě staletí v Latinské Americe, tak jako to dnes praktikují globálně za pomoci evropských loutkových vlád,“ odpověděl předseda SPD a poslanec Tomio Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Za současný stav světa může především Barack Obama

„Za současný stav světa může především Barack Obama, protože zcela rezignoval na globální odpovědnost USA,“ říká člen předsednictva senátorského klubu ODS Jiří Oberfalzer.

„Pokud tento svět potřebuje četníka, konkrétně USA, nepotřebuje demokracii. A pokud v čele NATO stál člověk těchto názorů, ČR nepotřebuje být v NATO a měla by zvážit svoje členství,“ reagoval předseda SPO a senátor Jan Veleba.

„Svět potřebuje staré dobré zásady nevměšování vojenské trestné výpravy jen v případě napadení spojenců,“ říká předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach.

„Politika Spojených států přivádí svět do čím dál tím většího chaosu. Spojené státy svoji pozici světové velmoci číslo 1 nezvládly. Výsledkem je rozpad stability na Blízkém a Středním východě a významné zvýšení nebezpečí velké války. Lidé se potřebují starat o své rodiny, o své obce, státy potřebují svoji suverenitu. Nepotřebujeme, aby nás tady dirigovaly Spojené státy stejně jako kdysi Sovětský svaz,“ míní místopředseda SPD a poslanec Radim Fiala.

„Realitou je, že USA jsou základním prvkem NATO, a to nejen tím, že přispívají více než 70 procent na společnou obranu Aliance. Na straně druhé je zde dlouhodobý požadavek USA a vedení NATO na posílení evropského prvku obrany. Z tohoto pohledu si nemyslím, že by úlohou Spojených států amerických měla být role nějakého světového četníka, ale spíše celá Aliance stojící na silných transatlantických a demokratických základech. Cestou je posilování kolektivní obrany a soudržnosti NATO než posilování role jednoho státu,“ domnívá se místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Antonín Seďa.

11. září si USA dvojčata zlikvidovaly samy, aby ospravedlnily agresivní politiku

„Pan bývalý generální tajemník je buď farizej, nebo je postižen tím Němcem, co nám, potvora, stále někam schovává věci. Proč to říkám. Teď říká, že svět potřebuje četníka, a dokonce drze navrhuje, aby jím byly USA! Ano, drze, protože na toho četníka si USA hrají přece už od války. Dokonce, a to jsem přesvědčen, jako celá řada i jejich odborníků, že 11. září si ona dvojčata zlikvidovaly ony sami. Za velkého nářku. Že při tom obětovaly tisíce svých lidí? Proč? Právě proto, aby svou agresivitu a snahu být tím četníkem, odůvodnily. Podívejte se, jaká zvěrstva od té doby ve světě rozpoutaly. Dokonce i za cenu sprostých lží. Připomenu jen zbraně hromadného ničení v Iráku. Kdo jim, ‚demokratům‘, dává právo rozhodovat o tom, jaké zřízení ve kterém státě bude, kdo tam bude prezidentem a tak dále a tak dále. To právo má jen a jen lid té které země, žádní Američané! Ostatně myslím, že střílení černochů u nich jasně ukazuje, jakými policajty by byli! Vlastně jsou. Zmíněný Irák, Libye, Sýrie, Ukrajina a víte, že tak bych mohl ještě dlouho pokračovat, to jen dokazují. Ať si svůj policejní stát pěstují doma a nevyvážejí ho tam, kde o něj nestojí! A ať se nechovají jako dobytkové,“ uvedl senátor Jaroslav Doubrava.

„Myslím si, že někteří politici a vysocí představitelé NATO by potřebovali psychiatra, a netrvám na tom, že by tento odborník na duševní poruchy musel být nutně z USA,“ uvedl europoslanec ČSSD Jan Keller.

„Dalo by se odpovědět jednou větou, že pan Rasmussen je deb**. Odpovím však jinak. Proč si pan Rasmussen a jemu podobní rozumbradové myslí, že svět potřebuje četníka? To si opravdu myslíme, že jednotlivé státy neumějí žít vedle souseda bez toho, aby jim někdo třetí hrozil silou? Kdo bude určovat, co ještě je a co už není přijatelné. Pokud by to měly být Spojené státy, tak proč ony, proč ne třeba ekonomický vyspělejší, co do počtu obyvatel více než čtyřikrát lidnatější Čína. Nebo proč ne Rusko jako největší země planety? Sám za sebe říkám nikdo, ani USA, ani Čína či Rusko. Máme OSN, a když to tak nějak fungovalo 70 let, může to fungovat i dál. Každý takový Rasmussen nás svými chorými výplody mozku přibližuje k válce a ti rozumní, kteří vědí, že válka je smrt, by takové  Rasmusseny měli co nejrychleji izolovat. Méně Rasmussenů, více rozumu!“ říká poslanec KSČM Zdeněk Ondráček.

„Svět nepotřebuje za četníka USA ani jinou mocnost. Potřebuje vzájemnou úctu a respekt mezi suverénním státy, které mají právo samy si zajistit vnitřní bezpečnost. Co se týká vnější bezpečnosti neboli obrany, jsem pro delegování povinností a pravomocí na obranné vojenské svazky. V našem případě na NATO. V každém případě musejí mít jednotlivé státy i vlastní obranný systém. Jak nás poučuje historie, v krizových situacích platí, že se každý chová podle zásady bližší košile než kabát. NATO má navíc problém. Zahrnuje Turecko s druhou největší armádou na světě. Ta je už mnoho let prakticky v plné pohotovosti proti svému partnerovi z NATO – Řecku.  Okupuje část území dalšího partnera – Kypru. Turecko evidentně usiluje o pozici hegemona světa islámu. Je to pro euroamerickou civilizaci důvěryhodný partner?“ uvedl poslanec ANO Zdeněk Soukup.

NATO povraždilo více než 2 000 lidí včetně dětí

„Četník jedná podle práva, to si pan Rasmussen asi nepřipouští. NATO, které v roce 1999 v rozporu s mezinárodním právem vybombardovalo Jugoslávii a při tom povraždilo více než 2 000 lidí včetně dětí, nemůže být četníkem a ochráncem práva. EU by měla vytvořit vlastní obranný pakt a z NATO vystoupit, tak se stát dalším faktorem v polárním světě. Být četníkem? Položme si otázku, v zájmu koho a proti komu. Pokud bychom se vrátili k doktríně rovnováhy moci Henry Kissingera, mělo by NATO udělat dohodu o spolupráci s Ruskem. Neboť Čína je tím faktorem síly. Potom je o roli četníka možné uvažovat. Že by to bylo pouze NATO, jak říká pan extajemník, je to nebezpečný nesmysl. Osobně se přikláním k vytvoření transatlantické spolupráce s Ruskem jako nástroje stability,“ uvedl poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna.

„Nevím, jestli to potřebuje svět, ale Evropa určitě. Stačí se podívat na vojenské rozpočty zemí NATO. Bez USA by NATO zaniklo,“ myslí si senátor ODS Jaroslav Zeman.

„Pan Rasmussen se asi definitivně zbláznil. To jsem ale řekl velmi slušně. Caesar si myslel, že svět potřebuje diktátora. Hitler byl přesvědčen, že svět potřebuje vůdce. A Rasmussen chce četníka. V čem se tyto výroky liší? Svět nepotřebuje četníka,“ uvedl poslanec KSČM Vojtěch Adam.

„Velmi by mne zajímalo, jestli by pan Rasmussen uměl říci alespoň jeden případ, kdy dosavadní četnictví USA po světě bylo přínosem? Naopak není problém vyjmenovat mnoho případů, kdy milionům lidí přineslo utrpení. Pan Rasmussen svým výrokem také říká, že OSN je k ničemu, což nevyvracím. Tím četníkem nemůže byt jediný stát, ať už kterýkoliv. To by skončilo špatně. Ale ani současná forma OSN. To je nefunkční stejně jako EU a v případě NATO si vůbec nejsem jistý. Svět je v obrovské krizi,“ říká poslanec Karel Fiedler z Řádu národa.

NATO je jen klacek USA užívaný k prosazování jejich imperiálních zájmů

„Nevím, jestli svět potřebuje četníka, ale pokud ano, tak nikdo jiný než USA to být nemůže,“ reagoval poslanec ANO Matěj Fichtner.

„K tomuto hloupému a nebezpečnému názoru mohu říci snad jen to, že se opět potvrdilo, že NATO je jen klacek USA, užívaný k prosazování jejich imperiálních zajmů. A Česká republika ve své politické omezenosti v tomto agresivním paktu chce hrát ústy naší pravice, ale i dalších stále větší roli. Budiž jim v této jejich krátkozraké snaze maskované bojem za demokracii ‚Bůh milostiv‘,“ říká poslanec KSČM Jiří Valenta.

„Rasmussen je zralý pro psychiatra. Američani v současné době nejsou schopni řešit ani vlastní problémy s policií, natož problémy celosvětové,“ reagoval poslanec ANO Rostislav Vyzula.

„USA dělají četníka přece již desetiletí a nikam to nevedlo, jen k dalším válkám a zbrojení. Četníkem světa může být jen někdo silný, kdo umí řešit problémy z hlediska trvale udržitelného rozvoje. To může naplnit jen společenství více států, které dovedou spolu tvořit mírovou politiku,“ míní senátor KSČM Václav Homolka.

„USA už četníkem světa dávno jsou. A výsledkem je ta situace, kterou právě prožíváme,“ uvedla poslankyně ANO Ivana Dobešová.

„Svět četníka nepotřebuje, ale spolupráci států ano. Jak to vypadá, když jsou USA světovým četníkem, nám ukázaly průšvihy v Iráku, Sýrii, Libyi a jinde. Po USA zbyly rozbité státy neschopné fungovat a kvete v nich terorismus,“ míní europoslankyně KSČM Kateřina Konečná.

„Přání je otcem myšlenky. Četníci nevytvářejí chaos a zmar,“ reagoval poslanec ČSSD Stanislav Huml.

„Svět potřebuje najít zdravý rozum!“ reagoval poslanec ANO Milan Brázdil.

„Nesouhlasím s Rasmussenem. Svět především potřebuje znát a poučit se ze své historie,“ odpověděla poslankyně ČSSD Dana Váhalová.

„Svět si zaslouží především mír! USA chtějí mít dlouhý pendrek, aby mohly mlátit ‚neposlušné‘. Někde se jim v úvahách ztratil nezávislý soud v podání OSN. Oni totiž nechtějí spravedlnost, ale rychlé prosazení svého vidění světa. NATO je přežitek studené války neschopný reagovat na aktuální výzvy dneška a mělo být dávno zrušeno. Udělat to, když byla zrušena Varšavská smlouva, nebyly by miliony mrtvých z válek bez vítěze, jejichž krev na rukou má i A. F. Rasmussen,“ soudí poslanec KSČM Leo Luzar.

„Chudáci Spojené státy, ať udělají, co udělají, vždy to bude špatně,“ reagoval poslanec ANO Pavel Plzák.

„Není-li tento pán nemocen, je to jistě legitimní názor dobře placeného slouhy. Já jej nesdílím. A již mnohokrát jsem vysvětloval proč. Kupodivu podobně to vidí i pan Trump,“ řekl poslanec ČSSD Jiří Koskuba.

Četník Hillary

Dánský expremiér Rasmussen se prostřednictvím videa, které zveřejnil na svém Facebooku, pozastavil také nad tím, že syrský prezident Bašár Asad v roce 2013 použil proti vlastnímu národu chemické zbraně a USA to nepotrestaly, ač původně v takovém případě slíbily vojensky zasáhnout.

„Obamovo rozhodnutí nakreslit neslavnou červenou čáru u varianty, kdy Asad v Sýrii použije chemické zbraně, a poté v takové situaci nejednat, bylo podle mého názoru katastrofou,“ prohlásil Rasmussen s tím, že Obamovo počínání vytvořilo pochybnosti o americkém závazku vést svět, což zase podnítilo „nepřátele svobody“ a ponechalo syrské obyvatelstvo na milost nemilosrdnému diktátorovi.

Exšéf NATO kriticky podotkl, že americké zdráhání vytvořilo jakési vakuum, z něhož těží ruský prezident Vladimir Putin a samozvaný Islámský stát. Příští americký prezident musí podle jeho názoru „stát v přední linii, a nikoliv se schovávat vzadu“. Ačkoliv ve videu konkrétně nejmenoval, server The Local uvádí, že v diskusi pod videem Rasmussen nepřímo vyjádřil podporu kandidátce demokratů Hillary Clintonové. „S Hillary Clintovou jsem úzce spolupracoval během těch čtyř let, co působila jako americká ministryně zahraničí. Jsem si jistý, že má vůli vést,“ uvedl exšéf NATO.

Oproti tomu od republikánského kandidáta podle Rasmussena nelze očekávat, že se ujme role „četníka“. Exšéf NATO s odkazem na předchozí vyjádření Donalda Trumpa tvrdí, že Trump prakticky odmítl převzít globální vůdcovství. „Ale nikdy nevíte, jak se lidé budou chovat, když se stanou prezidenty,“ doplnil Rasmussen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…