FOTO Poslanec Foldyna zachránil vážně nemocné dítě

31.08.2015 16:23

Jako statečný voják, který zachránil dítě ze sutin, nebo hasič utíkající z hořícího domu s dítkem v náručí. Toto napsala o poslanci ČSSD Jaroslavu Foldynovi žena, které podle jejích slov známý sociálnědemokratický poslanec zachránil dítě i střechu nad hlavou. Foldyna totiž pomohl rodině, jejíž dcerka bojovala s leukémií.

FOTO Poslanec Foldyna zachránil vážně nemocné dítě
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Jaroslav Foldyna na mítinku v Lounech

Na Facebooku se objevila zpráva vyzdvihující sociálnědemokratického poslance Jaroslava Foldynu jako bojovníka a hrdinu. Poslanec totiž pomohl jedné rodině, jejíž malá dcera se léčila s leukémií a neměla na léčbu prostředky.

Sám Foldyna o tom nikde neinformoval, za což ho matka zmíněné holčičky rovněž chválí u přiložené fotky na svém facebookovém profilu: „Tady je Věruška v náručí svého zachránce, který (ač je veřejně znám) téměř v tajnosti moc pomohl! Věděli o tom jen jeho rodina a blízcí přátelé,“ napsala matka nemocné holčičky.

„Dojemné setkání po dvou letech a zároveň úplně první setkání se svým tajemným zachráncem. Připomíná mi to fotky, na kterých je třeba statečný voják, který právě zachránil dítě ze sutin, nebo hasič utíkající z hořícího domu s dítkem v náručí, jemuž právě zachránil život, a za nimi je vidět drsná skutečnost,“ dodala k fotce poslance se svojí dcerou žena.

Jaroslav Foldyna k tomu příliš nic říkat nechtěl. Podle svých slov to nedělal pro svoji slávu a držel to v tajnosti. Nicméně o tom sama veřejně napsala její matka. „Měla vrozenou srdeční vadu a při operaci přišli na to, že má leukémii a Downův syndrom. Její matka je samoživitelka, dlužila v Motole, odstřihli jí elektřinu, plyn a všechno. Když jsem se to dozvěděl, tak jsem jim pomohl. Věruška je obrovská bojovnice, dnes jí jsou dva roky a s nemocí bojuje,“ řekl k tomu ParlamentnímListům.cz Foldyna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…