Hrad promlouvá k informaci, že penzion odmítl pohostit Miloše Zemana: Zde je pravda

09.08.2013 11:17

Kancléř prezidenta ČR Vratislav Mynář vyvrací informace serveru Lidových novin a také iDnes.cz. Podle něj rozhodně není pravda, že by penzion Modřín ve Velké Úpě odmítl pohostit prezidenta republiky Miloše Zemana a jeho doprovod během víkendového výstupu na Sněžku. "Je to celé hloupost. Ten penzion takovouto informaci dementuje,“ řekl Mynář ParlamentnímListům.cz v pátek dopoledne.

Hrad promlouvá k informaci, že penzion odmítl pohostit Miloše Zemana: Zde je pravda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu Jiřího Rusnoka

Servery iDnes.cz a Lidovky.cz totiž přinesly informaci, že penzion Modřín ve Velké Úpě předem odmítl pohostit prezidenta republiky Miloše Zemana a jeho doprovod během víkendového výstupu na Sněžku. Ten se koná v rámci tradiční Svatovavřinecké pouti. Jako důvod vedení penzionu uvedlo Zemanovy levicové názory.

„Nelíbí se nám prezidentovy názory, nejsme jeho voliči, naopak tu máme velké slevy pro pravicově smýšlející seniory. Ať si to klidně udělá nějaký konkurenční podnik," vysvětlil iDnes.cz majitel podniku Ondřej Palla.

„Neztotožňujeme se s jeho názory a jeho projev nás uráží. Jeho volební kampaň byla nesnesitelná a celkově sympatizujeme spíš s Karlem Schwarzenbergem. Ať to udělá někdo jiný, nám to radost neudělá," řekla pak údajně serveru Lidovky.cz manažerka penzionu Anežka Pollová.

Penzion Modřín přitom podle serveru Lidovky.cz láká na svých stránkách na slevu pro pravicově smýšlející seniory. Miloš Zeman tak splňuje jen jednu podmínku, a proto byla tamním personálem prezidentská výprava čítající dohromady 70 lidí odmítnuta.

Mynář: Je to hloupost

„Je to celé hloupost. Kdybyste zavolali do penzionu Modřín, tak vám řeknou, že nic takového nenastalo,“ uvedl ale pro ParlamentníListy.cz překvapivě šéf prezidentské kanceláře Vratislav Mynář.

„Oni to dementují. Na základě informací, které mám z tiskového odboru, přímo od paní ředitelky, neboť ona to zjišťovala, tak ten zmiňovaný penzion Modřín to dementuje. Tvrdí, že to není pravda, a že by nikdy nic takového neudělali. Chtějí prý po Lidových novinách, aby to dementovaly,“ uvedl dále Mynář.

Neví ale, jak je možné, že pro obě média, tedy Lidovky.cz a iDnes.cz, se vyjadřovali jak majitel penzionu, tak i jeho manažerka a byly tam od nich i přímé citace.

„To já vůbec nechápu,“ uvedl Mynář pro ParlamentníListy.cz

Podle mluvčí Hradu Hany Burianové pozval už kvůli „odmítnutí“ penzionu Modřín hlavu státu starosta Pece pod Sněžkou na oběd na Luční boudu. Burianová serveru Lidovky.cz v jeho článku, který vyšel v pátek brzy ráno, také zdůraznila, že prezidentská kancelář oficiálně žádné místo nerezervovala a o odmítnutí v penzionu Modřín nic neví.

Na tradiční Svatovavřineckou pouť se letos vydá kromě úřadující hlavy státu i bývalý prezident Václav Klaus. V sobotu vyrazí účastníci na vrchol Sněžky mimořádně z Velké Úpy, řekl starosta Pece pod Sněžkou Alan Tomášek.

Jak redakci ParlamentníchListů.cz upozornili čtenáři, k celé věci se vyjadřuje na svém blogu i podnikatelka Jana Kolářová, která uvádí, že majitelku penzionu Pallovou zná a hovořila s ní. K článku serveru Lidovky.cz uvádí:
"Z lidovkové verze vyplývalo, že majitelé odmítli oficiální žádost Hradu a že tak udělali přes to, že ve slabší letní sezoně se hodí každý strávník. Pravda je však taková, že dotaz byl místní, paní Pallová odpověď v tu chvíli nijak nehrotila a jejich penzion žádnou slabší letní sezonu nemá, protože je i tak plný lidí. Zpráva však byla na světě a tepala prázdninovým internetem. Volal Hrad a argumentoval tím, že před tím nevolal a paní Pallová potvrdila, že nevolal a že taky nikomu neříkala, že volal - že kdyby prezident přišel jen tak, obsloužili by ho, ale když byli dotázáni, zda chtějí mít v domě sedmdesátičlennou prezidentskou výpravu, projevili svůj občanský postoj a řekli, že ne."  Celý příspěvek z blogu Jany Kolářové ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…