Je to jasné: Vít Bárta kandiduje za hnutí Tomia Okamury

09.09.2013 10:55

Předseda Věcí veřejných Vít Bárta bude v podzimních předčasných volbách v Plzni kandidovat za hnutí Úsvit přímé demokracie senátora a podnikatele Tomia Okamury. Bártovu špatnou pověst zapříčiněnou špinavou kampaní prý převážila jeho pomoc hnutí.

Je to jasné: Vít Bárta kandiduje za hnutí Tomia Okamury
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda VV Vít Bárta

Vít Bárta za Úsvit kandidovat bude, a to v Plzni. Při rozhodování prý na misce vah byla jeho pošramocená pověst kvůli špinavé nespravedlivé kampani, na druhé straně pak to, že hnutí hodně pomáhal, aniž by se tím sám veřejně chlubil.

"Kdybychom dnes hodili Víta Bártu přes palubu, koho bychom přes ni museli hodit příště? Bárta nikdy nic neukradl a nepředražil jedinou zakázku," konstatoval lídr hnutí Tomio Okamura.

Věci veřejné v předčasných volbách samostatně kandidovat nebudou, kromě Bárty se prý i část členů strany přidá k hnutí Úsvit.

Okamura svede souboj s Kalouskem

Senátor Tomio Okamura bude kandidovat na čele kandidátky svého hnutí Úsvit přímé demokracie ve Středočeském kraji. V předčasných sněmovních volbách se tak střetne například s místopředsedou TOP 09 a exministrem financí Miroslavem Kalouskem (TOP 09) a stínovým ministrem obrany ČSSD Janem Hamáčkem, kteří jsou také jedničkami na středočeských kandidátkách svých stran.

Dalšími kandidáty za Úsvit jsou například Radim Fiala v Olomouckém kraji, dosavadní poslanec Jiří Štětina v Královéhradeckém kraji nebo bývalý poslanec VV David Kádner, který se pokusí uspět v Ústeckém kraji.

podrobnosti připravujeme

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…