Kalousek zaútočil na ANO a profesor od Babiše mu připomněl tyto nehezké věci

13.12.2013 11:05

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 a místopředseda strany Miroslav Kalousek uvedl, že podle něho budou zřejmě brzy rozčarovaní především voliči ANO. To si nenechal líbit poslanec ANO, univerzitní profesor Jiří Zlatuška.

Kalousek zaútočil na ANO a profesor od Babiše mu připomněl tyto nehezké věci
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Místopředseda Rady vysokých škol Jiří Zlatuška v pořadu ČT Hyde park

„Lidé záhy zjistí, že volbou ANO hlasovali výlučně proti svojí peněžence. Možná podpořili agropotravinářský komplex, pro který bude dotací dost, ale vlastně budou muset platit víc. A nevím, jestli si to přáli,“ prohlásil Kalousek.

Přispěním Kalouska už spousta peněženek zchudla

„Myslím, že poslanec Kalousek se vyžívá ve zbytečném volání na poplach – a upřímně řečeno nevím, proč by ho měl někdo vyslyšet – a že by vypadal chytřeji, kdyby častěji mlčel. Jeho přičiněním už spousta peněženek zchudla. Nejen zvýšením daní nebo v některých případech absurdním vymáháním daní vyšších bez výjimek tam, kdy plátci platili násobně více, v kontrastu ke známým odpouštěním dotačních prohřešků, ale i třeba vyhazováním peněz za problematické zakázky souvisejícími s lidmi z TOP 09,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Zlatuška.

„Vezměme třeba letadlo pro transport koňů z Mongolska nebo IT zakázky v rezortech ministerstev práce či zahraničí nebo na pražském magistrátě. Poslanec Kalousek by si měl vzít kalkulačku a zkusit spočítat, kolik nás operace jeho spolustraníků stály, místo vymýšlení si problémů, kde nejsou. Koalice žádnou pohromu nechystá,“ dodal Zlatuška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…