Kauza Nagyová, Kalouskova velká vodka... Zaorálek hřímal ve sněmovně

07.08.2013 16:16

Rozdělení Poslanecké sněmovny je podle Lubomíra Zaorálka hlavním problémem současnosti. Díky tomu má naše země v zahraničí pověst "trpaslíka pro obveselení", kde se dějí věci, které se v normální zemi nedějí. Emotivně pak vyzval poslance, aby si uvědomili svou odpovědnost a někam se pohnuli.

Kauza Nagyová, Kalouskova velká vodka... Zaorálek hřímal ve sněmovně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek řeční ve sněmovně

Začal reakcí na Karla Schwarzenberga, který hovořil o mezinárodní ostudě pro Českou republiku. „Já nevím, kdo tu dělá větší ostudu České republice,“ poznamenal. Pak se s poslanci podělil o zážitek z četby německého tisku. „My v zahraničí sloužíme jako trpaslík pro obveselení, jako zdroj nečekaného humoru,“ uvedl, načež vzpomněl kauzy Jany Nagyové či opilého ministra Kalouska v rozhlase. 

„Oni nás berou tak, že se u nás dějí věci, které se v normální zemi nedějí. A my se tu hádáme, kdo za to může,“ rozčiloval se.

Pak namítl, že sněmovna je rozdělena a nedokáže se shodnout. „Rozdělení sněmovny na dvě poloviny nás nepohne ani o kousek. Máme před sebou rozpočet a já jsem velmi zvědav, kdo ho schválí,“ ptal se rozhořčeně Zaorálek.

„Zatím jsme se shodli pouze na tom, že pan Filip i pan Schwarzenberg čtou Masaryka. Ale jinak jsme se zabetonovali proti sobě,“ varoval dále. Když se takto chováme v problémech, jaké země má, tak je to podle něj směšné.    

„Jediná cesta je sednout si a hledat společně cestu,“ vyzval. "Když uděláme toto, tak splníme ten největší úkol, co máme - zabráníme ještě většímu rozbití země," dodal.

„V tomhle horkém létě trávíme čas tím, že se nehneme,“ hrotil Zaorálek své rozčílení.“ Pak vyzval poslance, aby se konečně vzpamatovali, a rázně opustil řečniště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani přes práh! Kolaborace... Vyznamená Pavel Posselta? V ČR už teď vidí rudě

18:46 Ani přes práh! Kolaborace... Vyznamená Pavel Posselta? V ČR už teď vidí rudě

Dostane šéf sudetských Němců Bernd Posselt od prezidenta státní vyznamenání? ParlamentníListy.cz se …