Marek Benda předstihl v průzkumu popularity Kalouska. Okamura na špici a vítězem je...

19.09.2013 12:05

Společnost STEM vydala průzkum popularity politiků. Zveřejněná čísla nejspíš nepotěší nedávnou sněmovní pravici, jejíž představitelé s několika čestnými výjimkami skončili v hloubi pole. A na prvních příčkách se ocitla značně neobvyklá jména.

Marek Benda předstihl v průzkumu popularity Kalouska. Okamura na špici a vítězem je...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Padesátiprocentní popularitu překonal jediný politik, a to hned takový, který v předchozích průzkumech vůbec nefiguroval. Předseda odbornické vlády Jiří Rusnok získal padesát dva procent a stal se nejpopulárnějším politikem.

O šest procent níže se na děleném druhém místě nachází první místopředseda ČSSD Michal Hašek a senátor Tomio Okamura, který vede do voleb své hnutí Úsvit přímé demokracie. Těsně za nimi skončil předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka a dále další člen vedení „oranžových“ Lubomír Zaorálek.

S rovnými čtyřiceti procenty jej následuje další z lídrů nových stran, ucházejících se o vstup do sněmovny. Miliardář Andrej Babiš, předseda ANO. Až za ním se umístila trojice nejpopulárnějších politiků nedávné pravicové koalice. Karel Schwarzenberg, Jiří Pospíšil a Miroslava Němcová si připsali zisky v rozpětí 35-37 procent.

Celý průzkum si prohlédněte ZDE.

Do průzkumu byl zařazen i bývalý prezident Václav Klaus, který v minulém měsíci zvažoval kandidaturu do Poslanecké sněmovny. Připsal si 29 procent a předběhl jej dokonce i předseda komunistů Vojtěch Filip.

Ve spodních patrech tabulky pak převažují zástupci nedávné pravicové koalice. Exministr financí Miroslav Kalousek si připsal 14 procent popularity a předběhl jej dokonce i dlouholetý poslanec ODS Marek Benda (o celá dvě procenta). S méně než deseti procenty pak žebříček uzavírají bývalá předsedkyně LIDEM Karolína Peake a exposlanec ODS Boris Šťastný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…