Na Moravě zemřel další člověk kvůli metanolu, řekl Heger poslancům

08.11.2012 16:14

Dnešní dopolední a také odpolední sněmovní interpelace na premiéra a také ministry byly velmi chudé a to kvůli absenci většiny z nich v sále Poslanecké sněmovny. Jeden z mála, kdo alespoň odpoledne mezi poslanci pobýval, byl ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09). Ovšem ten kolegům řekl smutnou zprávu. Na Moravě dnes totiž zemřel další člověk na otravu metylalkoholem.

Na Moravě zemřel další člověk kvůli metanolu, řekl Heger poslancům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Leoš Heger

Na Moravě dnes zemřel další člověk na otravu metylalkoholem, uvedl ve sněmovně při dnešních interpelacích na ministry šéf resortu zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09). Otrávený podle něj zemřel v nemocnici. Další informace ale Heger nesdělil, pouze to, že dotyčný alkohol popíjel doma z neokolkovaných lahví.

"Dnes jsem dostal avízo, že zemřel na Moravě další člověk, který byl přivezen dnes a měl obrovskou koncentraci metanolu v sobě. Pil z láhví, které se našly v rodině," uvedl ministr. Lahve podle něj neměly kolky ani jakéhokoliv jiné označení.

V Česku tak kvůli požití metanolu již zemřelo 32 lidí. Desítky pak byly kvůli otravě závadným alkoholem hospitalizovány. Někteří přeživší budou mít doživotní následky, zejména poškozený zrak.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…