Nečas na balíčku trvá. "Není to žádný kapric"

05.09.2012 19:58

Vláda neuspěla s návrhem daňového balíčku a podle premiéra Petra Nečase je nezbytné, aby byl navržen znovu a vláda s ním spojila svou důvěru, jak avizoval již dříve.

Nečas na balíčku trvá. "Není to žádný kapric"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

„Není to žádný kapric, ale reálná obava,“ uvedl premiér ve středu večer k rozhodnutí vlády trvat na prosazení daňových změn.

Vláda má podle něj důvěru finančních institucí, a proto podle něj musí dělat důvěryhodnou rozpočtovou politiku. Ve čtvrtek v devět hodin se proto vláda sejde a ministr financí jí znovu předloží stejný návrh. Ten půjde následně do legislativního procesu, ovšem spojen s existencí vlády.   

„Budoucnost jednoznačně ukáže, zda jde o značku ODS a o základní demokratické procedury, jako je respekt k většinovému názoru strany,“ vzkázal stranickým rebelům, kteří nepřijetí svým hlasováním způsobili. Přijetí konsolidačního balíčku bude podle něj nejlepším vyvrácením těchto spekulací. 

Kvůli nim podle Nečase ODS při hlasování porušila koaliční dohodu. Je to však podle něj první případ, kdy ODS nebyla schopná dostát svým koaličním závazkům.

"I dobrému tenistovi se občas podaří neproměnit první podání," uzavřel optimisticky na tiskové konferenci premiér Petr Nečas.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…