Nejhorší má naše země za sebou, řekl Nečas. Pak promluvil o návratu do koryt

11.06.2013 16:02

Nejtěžší chvíle má Česká republika za sebou, myslí si premiér Petr Nečas (ODS). Ústřední povodňová komise tedy zrušila plošnou povinnost zachovat protipovodňová opatření a zároveň i plošné vyhlášení druhého povodňového stupně v zatopených krajích kromě Plzeňského, Jihočeského a Karlovarského. Po úterním zasedání komise to řekl ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS). Stav nouze v postižených územích však vláda zachová, a to s výjimkou Libereckého kraje.

Nejhorší má naše země za sebou, řekl Nečas. Pak promluvil o návratu do koryt
Foto: Repro ODS
Popisek: Petr Nečas v Zálezlicích

Premiér Nečas po zasedání komise a krizového štábu poděkoval občanům, především těm v postižených oblastech, za "velmi zodpovědný a solidární přístup". Díky adresoval také všem členům povodňových komisí a integrovanému záchrannému systému, který podle něj prokázal svou vysokou funkčnost a kvalitu.

Nejtěžší chvíle má Česko za sebou. Na některých místech je ale stále třetí stupeň

"Zítra (ve středu) Vláda ČR zruší stav nouze v Libereckém kraji," oznámil. Připomněl ale, že ačkoliv vývoj meteorologické situace nasvědčuje tomu, že nejtěžší chvíle má Česko za sebou, na několika místech země stále trvá třetí stupeň povodňové aktivity.

Dodal, že v současné chvíli je v souvislosti s povodněmi nasazeno téměř 700 vojáků a více než sto kusů specializované vojenské techniky. K dispozici je přes 900 dalších vojáků i dobrovolní hasiči z celé České republiky. Hejtmani a starostové mohou žádat o jejich pomoc.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…