Peake se pustila do Babáka: U Moravce lhal, a bez uzardění

14.07.2013 18:29

Předsedkyni LIDEM Karolínu Peake naštvala slova poslance VV Michala Babáka, která pronesl v Otázkách Václava Moravce. Nejde tentokrát o jeho tvrzení o Židech, Miroslavu Kalouskovi a Janu Fischerovi, ale o tom, že Peake podle něj předložila návrh na zavedení vázaného mandátu.

Peake se pustila do Babáka: U Moravce lhal, a bez uzardění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

„Michal Babák v Otázkách Václava Moravce bez uzardění tvrdil, že jsem předložila návrh na zavedení vázaného mandátu a po odchodu z VV jsem jej stáhla. Michal Babák je lhář. Nikdy jsem nic podobného nepřipravovala ani nepředložila ani nestáhla z jednání,“ tvrdí Karolína Peake.

Nyní je podle Ústavy poslanec i senátor vázán pouze svým svědomím, zda bude dodržovat, co před volbami slíbil. Je ale časté, že u poměrného volebního systému bývají politici zavázáni své straně – například v předválečném Československu byli poslanci zavázáni tzv. reversem. Nyní se to však nepraktikuje.

Zároveň se ve své tiskové zprávě Peake vyjádřila i k otázce korupce a směřování strany LIDEM. „V návaznosti na dnešní Otázky Václava Moravce a debatu o protikorupčních opatřeních bych ráda řekla, že strana LIDEM si jako podmínku pro další pokračování vlády s ODS a TOP 09 klade přijetí zákona o úřednících, zavedení přísnějších pravidel pro financování politických stran a zavedení veřejného registru smluv,“ dodává Peake.

Podle ní by tyto všechny kroky měly proběhnout nejpozději do letošního listopadu. Momentálně o tom vede jednání se zástupci ODS i TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…