Personalista: Nečas práci sežene, po takových lidech firmy prahnou

05.07.2013 18:38

Odcházející premiér Petr Nečas (ODS) tento týden absolvoval zřejmě poslední zasedání svého kabinetu a již brzy bude působit toliko v pozici řadového poslance. Platově si tím výrazně pohorší. A co bude dělat po vyhlášení předčasných či řádných voleb, jestliže z politiky odchází, jak již dříve oznámil? Podle specialistů se o další uplatnění bát nemusí. Informuje o tom server iDnes.cz.

Personalista: Nečas práci sežene, po takových lidech firmy prahnou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zřejmě naposledy zasedala vláda v demisi

"Nebál bych se toho, že by se člověk se zkušenostmi, jaké má Petr Nečas, nedokázal profesně uplatnit. Takoví lidé bývají cenní pro společnosti, které potřebují budovat a rozvíjet vztahy se státním sektorem, zvláště na mezinárodní úrovni," míní jeden z nejúspěšnějších českých "lovců" manažerů Jan Bubeník.

O Nečasovu budoucnost se možná postará policie

Ve svých padesáti letech se Nečas může pyšnit zkušenostmi z dvaadvaceti let působení v politice. Jako ministr a později premiér se pohyboval také na mezinárodní scéně. Teoreticky je také možné, že bude Nečas kandidovat do Evropského parlamentu nebo mu občanští demokraté zařídí post ve státní správě. Vzhledem k závěru jeho politické kariéry je však otázkou, zda se o něj jeho domovská strana vůbec bude chtít postarat. Není vyloučeno ani to, že se Nečasovi o budoucnost "postará "policie, která vyšetřuje údajnou korupci ve spojitosti s odchodem tří poslanců za ODS ze sněmovny. Dosavadní čeští premiéři se příliš vděku od svých stranických kolegů nedočkali.

Ti členové Nečasovy vlády, kteří nebudou zůstávat v poslanecké lavici, se navíc dočkali odstupného. Jde například o končícího ministra spravedlnosti Pavla Blažka nebo o ministra pro místní rozvoj Kamila Jankovského. Ten zřejmě bude působit ve společnosti Phar Service, kde vlastnil většinový podíl ještě před vstupem do politiky. V současnosti řídí společnost jeho syn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezidentův ukrajinský granát: Pavel mezi „chcimíry“? Cynický kalkul, soudí jiní

4:45 Prezidentův ukrajinský granát: Pavel mezi „chcimíry“? Cynický kalkul, soudí jiní

Prezident Petr Pavel v rozhovoru pro britskou televizní stanici Sky News podrobněji hodnotil průběh …