Prezident se vydal na neústavní cestu, zkritizoval Paroubek

25.06.2013 17:02

Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek zkritizoval rozhodnutí prezidenta Miloše Zemana jmenovat vládu Jiřího Rusnoka. Je to podle něj hazard a velká chyba, jelikož v parlamentní demokracii má vládnout vláda s většinou ve sněmovně. Paroubek by sice hlasoval proti současné koalici, měla však podle něj dostat šanci.

Prezident se vydal na neústavní cestu, zkritizoval Paroubek
Foto: tan
Popisek: Jiří Paroubek v Hyde parku

„Já souhlasím s tím, že prezident se vydal na cestu neústavní, ne protiústavní,“ okomentoval Paroubek. „Dostat se do situace, kdy vytvořím vládu, která nebude mít většinu ve sněmovně, je trochu hazard,“ myslí si bývalý premiér.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vrátil se také k tomu, jak vznikla vláda jeho samotného. „Václav Klaus při jmenování mé vlády jednal naprosto korektně,“ řekl Paroubek. To byl podle něj rozumný krok. „Já si nemyslím, že prezident je od toho, aby zasahoval do ústavních procesů, měl by činit ty věci velmi odpovědně,“ dodal předseda LEV 21.

Podle Paroubka se Česká republika může dostat do vážné politické krize. „Miloši Zemanovi musí být jasné, že pak je to jeho politická porážka, hlavně neschválený rozpočet,“ varuje poslanec. „Pokud někdo přinese 101 hlasů, tak to měl respektovat, jakkoli budu hlasovat proti této vládě. Já nebudu podporovat poloprezidentský či prezidentský systém,“ ujistil předseda LEV 21.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…