Údajná utajená zpráva citovaná v USA: Vladimir Putin prý trpí velmi vážnou nemocí

05.02.2015 12:21

Americkému deníku USA Today se podařilo získat studii z roku 2008, podle které trpí ruský prezident Vladimir Putin Aspergerovým syndromem. Autoři této studie tak fakticky tvrdí, že Putin je autista.

Údajná utajená zpráva citovaná v USA: Vladimir Putin prý trpí velmi vážnou nemocí
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin

Anketa

Podporujete návrh poslance Ivana Gabala, který chce dosáhnout snížení počtu diplomatů na velvyslanectví Ruska u nás?

71%
29%
hlasovalo: 54529 lidí

Přední americký deník USA Today tuto doposud utajenou zprávu získal na základě zákona o svobodném přístupu k informacím. Studii vypracoval think tank působící v rámci Pentagonu. Jedna ze spoluautorek studie, Brenda Connorsová, došla k názoru, že Putinův neurologický vývoj byl výrazně přerušen již v kojeneckém věku. Ruský prezident podle jejího pozorování nese znaky značné neurologické abnormality. Zpráva však připouští, že experti nemohli svoji teorii prokázat, protože neměli možnost provést vyšetření Putinova mozku. Vedle Connorsové Putinovi rovněž přiznává jistou formu autismu i Dr. Stephen Porges. Ten ovšem včera na dotaz deníku řekl, že neviděl konečné znění zprávy a připouští, že vyřčená diagnóza nemusela být zcela správná.

Porges chtěl dle svých slov před sedmi lety upozornit na to, že by měli američtí činitelé při jednání s Putinem vzít v potaz, že ruský prezident vykazuje jisté známky poruch sociálního chování. „Tyto záležitosti se vyskytují u jedinců postižených touto formou autismu, ale vyskytují se i u jedinců, pro které je prostě jen obtížnější komunikovat v příliš živelném prostředí. Naznačoval jsem tím, že pokud chtějí američtí představitelé něco s Putinem dohodnout, je lepší tak činit v méně rušném prostředí. Ideální jen za přítomnosti jeho a jedné další osoby,“ shrnuje Porges.

celý text v angličtině najdete ZDE

Jak zjistily USA Today, podobných studií věnujících se rozboru Putinovy osobnosti bylo v letech 2008 až 2011 realizováno hned několik. Podle zveřejněných smluv zaplatil Pentagon za tyto služby od roku 2009 nejméně 365 000 dolarů. Jiná studie vypracovaná v tomto období zase konstatuje, že Putinovy vnější fyzické projevy jsou důsledkem jeho chování a rozhodování. „Putinovým hlavním znakem je extrémní sebekontrola, což se odráží při jeho rozhodování a stylu, jakým vládne Rusku,“ píše se v této zprávě. Connorsová, jež se studii vnějších pohybových vzorců věnuje již téměř dvacet let, napsala, že Putin v raném věku patrně utrpěl úder do levého spánkového laloku, což ovlivňuje jeho motoriku v pravé části těla. Včetně výrazu obličeje, pohledu očí, sluchu i hlasu.

V roce 2011 Connorsová a další experti dokončili studii, jež se zabývala vzájemnou interakcí mezi současným premiérem Medveděvem a prezidentem Putinem, kteří tehdy měli obě funkce „prohozené“. Medveděv byl dle vyznění této zprávy popisován jako muž činu, který je schopen se rozhodovat rychle a kategoricky. Naproti tomu Putin prý potřebuje ke svým rozhodnutím dojít na základě metodického výzkumu, při kterém si své domněnky musí zpětně ověřovat a až poté učiní dané rozhodnutí.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…