V novinách hledali Antizemana. Našli ho v dámě z ODS

13.07.2013 15:01

Pokud je v ODS někdo, kdo se dokáže postavit prezidentovi Miloši Zemanovi, je to podle komentátora serveru iDnes.cz Miroslava Němcová. Přitom ještě kdysi vyprávěla, že když poprvé vstoupila do vysoké politiky, rozklepala se jí kolena.

V novinách hledali Antizemana. Našli ho v dámě z ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

„Kdo by řekl o této ženě s ‚rozklepanýma nohama‘, že po 15 letech bude jedinou figurou, nejen z ODS, kdo dokáže hlasitě vzdorovat rozpínavému prezidentovi Miloši Zemanovi? Kde se vzalo v kultivované dámě, kterou nikdo neslyšel se zvýšeným hlasem a neviděl rozčilenou, dnešní tvrdé vystupování vůči tak těžké váze, jakou je hrubián Miloš Zeman?“ píše ve svém komentáři Václav Dolejší.

Proměnu předsedkyně Poslanecké sněmovny prý sledujeme poslední dva či tři roky. "Prý jsem podle vás politicky měkká. Tak to se vás musím zeptat, kde jste byli vy politicky silní, když Topolánkův Marek Dalík dělal rejdy za našimi zády?! Mlčeli jste všichni, já jediná o tom mluvila!“ cituje ji server z loňského kongresu ODS v Brně.

„Předsedkyně sněmovny si tento týden odmítla připít na Hradě s Milošem Zemanem a Jiřím Rusnokem na úspěch jmenování vlády - srozumitelné gesto jako nesouhlas s prezidentským kabinetem. Už před volbami varovala před Zemanem s tím, že se bude chovat jako hulvát, který nemá úctu k ženám, a bude dělat ostudu po světě,“ popisuje komentátor.

Podle něj každým dnem, kdy je Miloš Zeman na Hradě, narůstá nespokojenost jeho odpůrců. „Hledají Antizemana. Někoho, komu uvěří, že dokáže expanzivnímu Zemanovi účinně čelit a zastavit ho v obsazování dalších území,“ míní Dolejší.

„Na výběr jsou - zatím - jen tři. Karel Schwarzenberg je znavený, Miroslav Kalousek veřejností neoblíbený ďábel. Miroslava Němcová je žena, je ze zdiskreditované ODS - navzdory tomu má docela slušnou šanci stát se Antizemanem,“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…