Vzteklý pse, zpráskal profesor Knížák Zaorálka. A to není vše

07.01.2013 4:45

Za sprostotu a vulgaritu by měli sociální demokraté odvolat Lubomíra Zaorálka z postu místopředsedy Poslanecké sněmovny, pokud jsou v ČSSD ještě lidé s trochou soudnosti, řekl ParlamentnímListům.cz někdejší rektor Akademie výtvarných umění v Praze a bývalý dlouholetý generální ředitel Národní galerie, profesor Milan Knížák. O Zaorálkovi řekl, že se v Poslanecké sněmovně „chová jako vzteklý pes“.

Vzteklý pse, zpráskal profesor Knížák Zaorálka. A to není vše
Foto: Kateřina Bouda Kašparová
Popisek: Milan Knížák

Profesora Milana Knížáka rozčílily výroky místopředsedy sněmovny v televizní debatě, kde na adresu prezidenta Václava Klause v souvislosti s novoroční amnestií Zaorálek rozčileně prohlásil: „Když prezident zešílí a chce hodit národu sedm tisíc zločinců, tak je tu vláda, aby si ho srovnala. Proto je amnestie kontrasignovaná. Ale vy jste neudělali nic, a teď čekáme, kdo kde koho přepadne a kolik tunelářů se nám bude smát.“

Knížák je znechucen projevy místopředsedy Poslanecké sněmovny

To nenechalo bývalého rektora Akademie výtvarných umění Milana Knížáka v klidu. „Už dlouho jsem znechucen projevy Lubomíra Zaorálka, které obsahují stále větší procento demagogie. Tento místopředseda Poslanecké sněmovny se chová jako vzteklý pes. Není schopen nezaujatého pohledu, což bych u činovníka parlamentu považoval za zásadní předpoklad. Jeho výkřiky o tom, že prezident republiky zešílel, považuji za tak odporné a dehonestující, že už nelze mlčet,“ řekl rozhořčeně po televizní debatě Knížák.

Sprostota a vulgarita nabírá na razanci

Demokraticky vládnout znamená podle Knížáka především respekt k názorům ostatních a hledání společného stanoviska. „Sprostota a vulgarita, která v Zaorálkových projevech nabírá stále větší a větší razanci a mění se v hysterii, zcela devastuje zbytky politické kultury v naší společnosti,“ uvedl známý výtvarník.

Zaorálek není demokrat

A obrací se na sociální demokracii s výzvou, aby z vysokého parlamentního postu Zaorálka odvolala. „Pokud v sociální demokracii ještě existují lidé s trochou soudnosti, měli by Lubomíra Zaorálka odvolat z postu místopředsedy Poslanecké sněmovny,“ řekl Milan Knížák. „Lubomír Zaorálek není demokrat. Nejde mu o nalezení nejlepšího řešení, ale o získání moci. Asi v něm stále přežívají principy marxisticko-leninské filozofie, kterou vystudoval,“ dodal na adresu Lubomíra Zaorálka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Libuše Frantová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…