Zaorálek to velice drsně schytal za kritiku Klause

06.01.2013 16:34

Exministr školství a poslanec Josef Dobeš v komentáři pro ParlamentníListy.cz tvrdě zkritizoval místopředsedu sněmovny Lubomíra Zaorálka (ČSSD) za jeho vystoupení v nedělní Partii. Zaorálek podle Dobeše svým hulvátstvím překonává Sládka.

Zaorálek to velice drsně schytal za kritiku Klause
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek hříme sněmovnou

„Tady jsou podivuhodné vazby mezi výtečníky navázanými na prezidenta a některými zastavenými kauzami. Pan prezident prostě zjistil, že není třeba dělat troškařskou politiku jednotlivých milostí. Tak tady najednou omilostnil všechny své přátelé z devadesátých let,“ útočil na Klause socialista Zaorálek.

A byl ještě mnohem ostřejší. „Když prezident zešílí a chce hodit národu sedm tisíc zločinců, tak je tu vláda, aby si ho srovnala. Proto je amnestie kontrasignovaná. Ale vy jste neudělali nic, a teď čekáme, kdo kde koho přepadne a kolik tunelářů se nám bude smát,“ řekl také.

Prezidenta Klause se silně zastal poslanec Josef Dobeš. Na Lubomíru Zaorálkovi nenechal nit suchou. „Nejedná se pouze o hrubý útok na Václava Klause. Jde o hrubý útok na prezidenta republiky, a tím pádem útok na základní demokratické principy našeho státu. Je to útok hulváta, který má ve sněmovně vždy s odpuštěním plnou hubu moralizujících keců,“ uvedl Dobeš pro server ParlamentníchListů.cz.

Zaorálek se dle jeho slov stal po Rathovi největším hulvátem ve sněmovně a svou neurvalostí a primitivním populismem překonává i Miroslava Sládka. „Zaorálek hraje na nejnižší lidské pudy a měl by si uvědomit, že snad není hospodským pobudou, ale vysokým ústavním činitelem. Amnestie je ústavním právem prezidenta a ten ji vypsal s těmi nejlepšími úmysly,“ dodal Josef Dobeš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka, Lukáš Petřík

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…