Kníže k rudooranžové nadvládě: Emigrovat nehodlám

13.10.2012 16:40

Komunisté byli, jsou a budou. Podle šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga tak není ani velká převaha levice důvodem k tomu, aby znovu emigroval.

Kníže k rudooranžové nadvládě: Emigrovat nehodlám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg a 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Navzdory debaklu pravice, které napovídají první volební výsledky, byl šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg ve volebním štábu TOP 09 dobře naladěn. I přesto, že ve dvanácti ze třinácti krajů prozatím vedou komunisté nebo sociální demokraté, zůstává předseda strany v klidu.

40 let v emigraci. To knížeti stačilo

O emigraci prý neuvažuje ani v případě, že celá republika zrudne. "Byl jsem v emigraci čtyřicet let, to mi stačilo," řekl ParlamentnímListům.cz předseda TOPky, který se po volebním štábu pohyboval v téměř domáckém oděvu. Na rozdíl od ostatních zástupců strany oděných do kváder, přišel oblečen do obnošeného svetru a nepadnoucích džínách. Postěžoval si také, že pokud by nebyly volby, byl by rád úplně někde jinde. Třeba na houbách.

Nad prozatímními výsledky se sice mračil, nicméně hroutit se z nich nehodlá. "Komunisté tady byli vždy," komentoval lapidárně úspěch levice s tím, že on sám o emigraci neuvažuje.

Předběžné výsledky ukazují na to, že v krajských volbách zvítězí před komunisty těsně sociální demokraté. Třetí je zatím ODS, čtvrtí lidovci.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…