Za Domažlice bude senátorem sociální demokrat Jan Látka

20.10.2012 16:46

Za Domažlice bude senátorem Jan Látka (ČSSD). Porazil občanského demokrata Rudolfa Salvetra. Výsledky zveřejnil Český statistický úřad. Druhého kola voleb se v tomto volebním obvodu zúčastnilo 22,73 procenta voličů. V prvním kole přišlo k urnám 37,11 procenta voličů.

Za Domažlice bude senátorem sociální demokrat Jan Látka
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Senátu se projednávalo schválení zákona o církevních restitucích

Látku nyní volilo 51,56 procenta voličů, Salvetr získal 48,43 procenta. Látka získal 12.128 hlasů, o 3488 hlasů víc než v prvním kole. Salvetr získal 11.391 hlasů, o 3870 víc než minule.

Konec Rippelové

Dosavadní senátorkou byla Jiřina Rippelová, zvolená původně za ČSSD, která ale kandidovala za SPOZ a v prvním kole skončila až čtvrtá. Nově zvolený senátor Látka (58) je mimo jiné členem předsednictva ČSSD. Vystudoval Střední průmyslovou školu elektrotechnickou v Plzni. Před rokem 1989 pracoval jako elektrojektant, v letech 1991 až 1998 vedl vlastní firmu Projekce elektro. Současně byl také zaměstnán v reklamní agentuře BOOM v Karlových Varech, kde se později stal společníkem.

Do ČSSD vstoupil v roce 1997, o rok později byl zvolen domažlickým starostou. Tuto funkci vykonával do roku 2006. Po osmi letech strávených v čele domažlické radnice úspěšně kandidoval do Poslanecké sněmovny a v roce 2010 mandát obhájil. Od roku 2006 je zároveň domažlickým zastupitelem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…