Činnost Dvořákové v čele komise nebyla zhodnocena, píše Úřad vlády

22.05.2010 14:35

Zda se Vladimíra Dvořáková udrží v čele Akreditační komise, zatím není vůbec jasné. Ozývají se totiž hlasy pro i proti jejímu odvolání.

Činnost Dvořákové v čele komise nebyla zhodnocena, píše Úřad vlády

Předseda ČSSD Jiří Paroubek žádá premiéra Jana Fischera, aby neodvolával předsedkyni Akreditační komise Vladimíru Dvořákovou. V reakci na požadavek šéfa ČSSD zveřejnil vedoucí Úřadu vlády ČR připomínky, které k návrhu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, jež odvolání Dvořákové navrhlo, uplatnil.
 
Vedoucí Úřadu vlády ČR se v dopise ohrazuje zdvořile proti tvrzení, že na ministryni školství vykonával nátlak. "Úřad vlády žádá, aby ministryně školství, mládeže a tělovýchovy předložila vládě návrh na jmenování předsedy Akreditační komise ve variantách tak, aby členové vlády mohli rozhodnout o výběru nejvhodnějšího kandidáta," píše se přímo ve vyjádření Úřadu vlády.

Ten dále vyjadřuje výhrady k tomu, že mu nebylo dodáno zhodnocení činnosti Akreditační komise právě pod vedením Vladimíry Dvořákové. Té je vyčítáno, že se příliš vyjadřuje ke kauze na plzeňských právech. Její odchod z funkce si přeje mnoho členů úřednické vlády, proti se staví například šéf ČSSD Jiří Paroubek nebo děkan plzeňské právnické fakulty Jiří Pospíšil.

Více čtěte:

Ministři se chtějí zbavit Dvořákové. Paroubek a děkan Pospíšil jsou proti 


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…