Co se stalo po křtu knihy Zlaty Adamovské? Napadly ji čtenářky

24.11.2010 5:11

Radek John podle posledního průzkumu agentury STEM ztrácí na oblibě veřejnosti. To však nejde říct o aféře, kterou svým prohlášením spustila Johnova bývalá manželka, herečka Zlata Adamovská.

Co se stalo po křtu knihy Zlaty Adamovské? Napadly ji čtenářky

Oblíbená herečka Zlata Adamovská v úterý v pražském knihkupectví Bux pokřtila svou první autobiografii. Hvězda seriálu Ordinace v Růžové zahradě je pro média zajímavá nejen jako velká dáma šoubyznysu, ale také coby bývalá partnerka ministra vnitra a vicepremiéra Radka Johna. Ačkoliv Adamovská na Johna nijak nenasazuje, ze slov v knize určité zklamání cítit je.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

"Tady přece nejde v první řadě o nevěru, ale o to, že léta lhal. Bude muset lidem dokázat, že to se svou novou prací (politikou) myslí vážně. Dát voličům najevo, že je nechce zklamat. Držím jim palce, aby je nezklamal, tak jako mě," uvedla Adamovská v publikaci, kterou sepsala se spoluautorem Jakubem Hladkým. "Jsem ráda, že jsem dostala seriózní nabídku a mohla text autorizovat. Taky mě těší, že vyšla spousta fotek, které nikdy nikde nebyly," upřesnila Adamovská redakci.


Blesk pro ženy:


Jenže ani ona zřejmě netušila, jak vášnivé diskuse na poli internetových médií svým komentářem o Radku Johnovi způsobí. Zřejmě nejvíc to odnesla na stránkách Blesku pro ženy. Jeho čtenáři a čtenářky došly k překvapivému závěru - Radek John je férový člověk a Adamovská se chce svými vyjádřeními pouze zviditelnit.

"Já být paní Adamovskou, tak svoje soukromé problémy neventiluju na veřejnosti. Pan John je jenom člověk, každý udělá chybu," píše první čtenářka. "Já čistej nejsem, proto proti Johnovi nemůžu říci ani půl slova," přidává se v zápětí druhý diskutující. "Nikdo není bez chybičky a ten, kdo to o sobě říká, lže," připisuje třetí. "Neviem, prečo si temer všetky podvedené a opustené ženské myslia, že ich príbeh je taký dôležitý, že ho musia vydať knižne," dodává čtvrtý.

ADAMOVSKÁ A RADEK JOHN:

"Nevidím jediný důvod, proč by to mělo zasahovat do jeho veřejné funkce. Nikoho z nás to nemusí zajímat, nikomu z nás po tom nic není. A jestli si ho váží, nebo ne, je jenom její soukromá záležitost," rozčílila se jiná pisatelka. "Je mi líto, že jejich manželství skončilo, ale zároveň oceňuju to, jakým způsobem se John ke své manželce zachoval. Nechal jí barák a o nic se nesoudil. To je charakter," míní další z řady čtenářů.

"Paní Adamovské přenechal John vilku v Praze a odešel s igelitkou, nesoudil se o rodinný majetek, a tak je u mne větší charakter než paní Zlata, která ještě kálí vzpomínkovou knihou do vlastního opuštěného hnízda. Kdyby byla noblesní dáma, tak by se k tomu nesnížila," uzavřel jiný pisatel. Nutno podotknout, že v záplavě útoků na Adamovskou je taky dost těch, kteří hájí jak ji, tak bývalé manželství. "Působí obyčejně a věrohodně když hraje. Pohodová a milá herečka. I jejího manžela jsem obdivovala - každý jednou zakopne, asi ji nechtěl tenkrát ranit, tak nic neřekl. Je mně jich obou líto, snad se to dalo vyřešit jinak," napsala autorka Zita.

Národ je miloval

V minulosti byli John a Adamovská několikrát vyhlášeni párem roku. "Nikdo se nás na nic neptal. Zařadili nás do ankety a pak zavolali, že jsme vyhráli. Co na to říct? Když jsme spolu začali bydlet, přišel pošťák a říkal Radkovi: Tady mi to, pane Adamovský, podepište. On byl kluk v džínách s fousama, kterého jsem si namluvila jako novináře z Mladého světa. A bydlel s tou Adamovskou, co byla slavná ze Sanitky," zmiňuje v knize Adamovská mimo jiné i své účinkování v populárním seriálu z 80. let.

John Adamovské prý učaroval svým charismatem a smyslem pro humor. "Život bez humoru si nedovedu představit a Radek jím vždycky oplýval. Navíc byl skvělý vyprávěč. A má obrovský smysl pro pointu. Život s ním byl už tenkrát hodně napínavý. Čekala jsem na něj třeba před domem, kde dělal ve sklepě rozhovory s narkomany, a měla jsem za úkol přivolat pomoc, kdyby se do určité doby nevrátil," píše Adamovská.

John na své ženě pro změnu nejvíce oceňoval její oči. "Oči, oči a oči. A pak vnitřní síla. Dávno není ta vesnická dívka. Dnes je to osobnost, kterou nic nezlomí," vyznal se v minulosti John a doplnil, že největším problémem vztahu byla oboustranná snaha dominovat.

Ministr vnitra a šéf Věcí veřejných podle posledních průzkumů popularity ovšem svůj boj s většinovým názorem prohrává. Ještě v září letošního roku jej chválilo 44 procent dotázaných, v listopadu klesl na 34 procentních bodů. Před nástupem na ministerstvo Johna podle červnových údajů STEMu podporovalo dokonce 64 procent oslovených.

Na internetu však jeho podpora neklesá, ba naopak. Jak ParlamentníListy.cz upozornily již před čtrnácti dny, například na serveru iDnes.cz hájila ministra vnitra většina diskutujících. "Pokud to dříve byli dva lidi z deseti, nyní jich je pět, možná šest, to o něčem svědčí," řekl tehdy redakci na téma internetových debat kolem Radka Johna analytik Břetislav Polách.

K ministrovi vnitra:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…