Co všechno udělá Peake pro "prachy"? Necenzurovaný názor

02.06.2013 0:05

Po třech letech ve vysoké politice se Karolína Peake nemá příliš čím chlubit. Je předsedkyní nikým nevolené a vzhledem k mizivým preferencím i mrtvé strany LIDEM. Vedle toho už dva roky coby vicepremiérka a šéfka vládního výboru hlasitě a nesmiřitelně bojuje s korupcí. Ale ani tady za ní nejsou žádné výsledky vidět.

Co všechno udělá Peake pro "prachy"? Necenzurovaný názor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolina Peake

Dalším tématem, o němž se nyní diskutuje na sociální síti Facebook, je její vystoupení na celorepublikovém sněmu hnutí Starostové a nezávislí.

Právě tam Peake uvedla, že "jsem ráda, že právě naše spolupráce přináší své výsledky. Za zmínku z poslední doby stojí návrh podaný společně s vaším předsedou Petrem Gazdíkem na zásadní kultivaci legislativního procesu novelou jednacího řádu Poslanecké sněmovny, návrh na rozšíření pravomocí NKÚ, který jsem podala s vaším prvním místopředsedou Stanislavem Polčákem, veřejný registr smluv Jana Farského atd. Opatření, která zprůhledňují a otevírají státní správu veřejnosti, která mají za cíl dát politice důvěru, která mají zlepšit využívání veřejných prostředků..."

Její nadšení ovšem nesdílí ani odborníci ani voliči.

"Od počátku jsem říkala, že to je zbytečná funkce, protože kdyby se boji s korupcí věnoval ministr vnitra a ministr spravedlnosti tak, jak mají, tak tuto funkci lze nahradit prací těchto dvou ministrů,“ řekla pro ParlamentníListy.cz Marie Benešová, bývalá mluvčí stínové vlády ČSSD pro boj s korupcí a nynější poradkyně prezidenta Miloše Zemana pro oblast justice a spravedlnosti.

Nit suchou na Karolíně Peake nenechali ani fanoušci skupiny Nedůvěra vládě Petra Nečase. Ta čítá více jak tisíc hlasů. Poté, co administrátor uveřejnil zesměšňující text k výše uvedenému projevu vicepremiérky, nastala vášnivá diskuse právě mezi členy skupiny.

"Co dělá v politice, když ji nechce ani 1 % lidí?" ptá se jeden z nich. "No není to Peake??? Ať se vrátí sbírat psí hovínka na písek...," dodává další. "Zase ty prachy, co by pro ně ty ženský neudělaly a tahle obvzlášt, no jo," míní jiný. Mezi desítkami názorů na Peake nenašla redakce ParlamentníchListů.cz jediný pozitivní. Do debaty na její obhajobu nevstoupilo ani PR oddělení LIDEM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

20:00 Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

Konec vyšetřování vrbětického výbuchu, ke kterému došlo před deseti lety. Stojí za tím Rusko, ale ni…