John promluvil: Vím, kdo mě chce zničit. Mám důkazy a čekám

28.11.2010 13:17

VÍME VÍCE Kmotři se prý chystají zlikvidovat Radka Johna, aby zabránili realizaci protikorupční strategie na Ministerstvu vnitra. Předseda Věcí veřejných to uvedl v nedělní Partii na Primě. Své podezření zopakoval hned dvakrát.

John promluvil: Vím, kdo mě chce zničit. Mám důkazy a čekám

Dejohnizace. Tak údajně zní krycí jméno projektu, který má jediný cíl. Likvidaci předsedy VV a ministra vnitra Radka Johna. Ten v současné době připravuje se svým týmem na ministerstvu realizaci protikorupční strategie. A právě tento Johnův plán má být trnem v oku zájmovým skupinám, které vynaložili značné „mediální" úsilí na jeho politický odstřel.

34 mediálních katů

Označit toto úsilí jako značné je, soudě dle Johnova vyjádření na Primě, skutečně na místě. Předseda VV totiž otevřeně hovořil o týmu 34 novinářů, kteří pracují na novém projektu. Objevit by se měl podle Johnových slov asi za čtrnáct dní a půjde o web, který nemá jiný účel než dehonestaci šéfa VV. Své podezření pak John zopakoval ještě v závěru pořadu, kdy uvedl, že tzv. „kmotři" systematicky pracují na jeho odchodu.

„Jako novinář vím, že potřebuji minimálně dva zdroje. A já mám čtyři, velmi konkrétní a důvěryhodné zdroje a především důkazy. Budeme teď čekat, co proti nám vytáhnou a na to budeme reagovat, zveřejnit to nyní by bylo předčasné," doplnil pro ParlamentníListy.cz informaci předseda VV. V televizi prý o týmu 34 mediálních katů hovořil proto, aby určité skupiny upozornil, že o nich velmi dobře ví.

Hrdina: Ten projekt má konkrétní jméno

Překvapující na celé věci je, že o konkrétním chystaném mediálním atentátu žádný z oslovených členů VV nic neví. O velké 34 členné „antijohnovské" redakci netuší ani šéf východočeských Véček Jan Hrdina. Vyjádření svého šéfa ale považuje za důvěryhodné a má k tomu prý důvod.

„Je načase začít se bavit otevřeně. Takový projekt už běží, a jde zakázku určitých kruhů, které nyní nechci jmenovat. Ta zakázka má konkrétní jméno, „Dejohnizace." Běží už nějakou dobu, je to poměrně roztroušené, aby to nebudilo dojem konkrétní kampaně. Když píchnete do vosího hnízda, je třeba počítat s tím, že po vás ty vosy půjdou dosti ostře," řekl ParlamentnímListům.cz Hrdina. „Já kolegu Hrdinu doplním, jmenuje se to „Dejohnizace vnitra," uvedl sám John.

Na poslaneckém klubu si John nestěžoval

Ostatní členové VV, které se podařilo v neděli oslovit, připouštějí, že pokud John o nezvykle velkém projektu na svou likvidaci ví, ve straně se o něm jako o bezprostřední hrozbě nehovoří. A to ani v rámci poslaneckého klubu. „Tak to je pro mě nová informace, pan předseda nám na klubu nic takového nesdělil," řekla ParlamentnímListům.cz šéfka poslanců VV Kristýna Kočí.

Stejně tak o konkrétních plánech likvidace svého předsedy netuší smíchovský radní Jiří Vejmelka. Alarmující Johnovo sdělení jej každopádně zaujalo. „Bohužel nemám tušení, co má pan předseda na mysli. Uvidím se s ním pravděpodobně ve středu, kdy pořádáme setkání členů našich klubů a asi se jej na to zeptám," uvedl Vejmelka.

Kmotři ostřelují nosné téma VV

Johnem zmiňovaná protikorupční strategie je podle některých politologů pro úspěch a další pokračování VV jako takové naprosto zásadní. „Síla VV, stejně jako TOP 09, spočívá v touze voličů po změně. Pro ně je nyní důležité nikoli hledat nové lídry, ale podpořit Radka Johna a jeho protikorupční strategii, bez ní celý tento podnik padá," uvedl pro ParlamentníListy.cz Lukáš Jelínek z Masarykovy dělnické akademie.

Pokud by se tedy podle této logiky podařilo Johnem zmiňovaným „kmotrům" projekt protikorupční strategie na vnitru zastavit, mohlo by to znamenat vážné ohrožení voličské podpory VV. Tato podpora ale od jarních voleb do sněmovny klesla, přičemž za příčinu poklesu bývá v médiích označován právě předseda VV a jeho působení v roli ministra.

Čtěte také:
John: Vím, kdo mě chce zničit. Mám důkazy a čekám
Vysmátý John na Primě převálcoval Pecinu. Dostal i odborníka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…