Kalousek a Nečas prý skončí za mřížemi u Ratha. Odborář ví, kdo je tam dostane

04.09.2012 17:53

Nejen David Rath. Do vazebních cel prý patří i Petr Nečas, Miroslav Kalousek nebo Jaromír Drábek. Odbory jdou tvrdě za svým.

Kalousek a Nečas prý skončí za mřížemi u Ratha. Odborář ví, kdo je tam dostane
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Nečas s Miroslavem Kalouskem

Vláda premiéra Petra Nečase (ODS) má před sebou další zkoušku. Kromě diskuzí ve sněmovně o zvýšení daní, církevních restitucích, nyní hrozí masivním protestem odborové svazy. Odborářům už totiž došla trpělivost. Asociace samostatných odborů České republiky tak na 27. září svolává generální stávku.

Nečas a Kalousek nás ožebračují. Odbory řekly dost

Důvod? Nelíbí se jí, že vláda "ožebračuje nízkopříjmové skupiny obyvatelstva, rodiny s dětmi, důchodce a zdravotně postižené" a nemá žádné "etické a morální normy." Takové argumenty používá šéf Asociace samostatných odborů (ASO), Bohumil Dufek.

Dušek: Nic nevíme

Jeho kolega ze Svazu odborů a služeb, Jaromír Dušek, je ale jeho záměrem znepokojen. "Nikdo nám nic neřekl, o stávce jsme se dozvěděli až z médií," uvedl zklamaně pro ParlamentníListy.cz s tím, že dosud neví, zda se jeho organizace protestu také zúčastní.

"Musíme zijistit detaily, pokusíme se kontaktovat svazy. Ale mrzí mě, když někdo střílí z kanónu, aniž by byla vyzvána celá dělostřelecká baterie," dodal pro redakci. 

S důvody generální stávky ale souhlasí. V obviňování vládních činitelů jde ale ještě dále. "Jsem ještě radikálnější než pan Dufek," tvrdí Dušek. A co je jeho cílem? "Nejde jen o to, aby vláda odešla. Jde o to, aby pánové Nečas, Kalousek, Drábek i jiní skončili jako David Rath, aby na něj koukali z vedlejší cely," řekl redakci radikální odborář.

Nečas za mříže?

Má však Dušek pro svá vážná obvinění důkazy? "Po šuplících a zásuvkách policistů se toho najde dost na to, aby banda ze Strakovky skončila jako David Rath," argumentuje Dušek.

Podle poslance Petra Bendla (ODS) má plánovaný protest jasný cíl. "Jde jasně o politicky motivovanou akci a evidentní snahu pomoci Rathovcům uspět ve volbách," řekl redakci Bendl.

Stávka odborů se uskuteční 27. září od 12 hodin. Odbory vyzývají k účasti i širokou veřejnost. Cílem akce je zejména svrhnutí současné vlády.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…