Kalousku, dej mi facku. Protivládní aktivista se rozjel, nebudete tomu věřit

09.06.2013 12:31

JINÝMA OČIMA Protivládnímu aktivistovi Milanu Mrázovi došla trpělivost s vládními představiteli. Při povodních se prý předváděli jen kvůli tomu, že se blíží volby. Nejdrsněji se však vyjádřil k Miroslavu Kalouskovi a jeho alkoholové příhodě v živém vysílání Radiožurnálu. Facebooková stránka Stydím se za vládu ČR a chci její demisi, kterou Mráz provozuje, má 28 tisíc členů a často v ní ostře komentuje činnost Nečasovy vlády.

Kalousku, dej mi facku. Protivládní aktivista se rozjel, nebudete tomu věřit
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Břevnovském klášteře proběhla konference Komunismus včera a dnes

Poté, co prezident Zeman promluvil k povodňové situaci, se opět strhla ostrá vlna kritiky a útoků. Přitom prezident nabídl reálnou, byť skromnou, pomoc. Čím si ty útoky vysvětlujete?

Jedině lidskou ubohostí! Bohužel, stále někteří nerozdýchali, že si národ zvolil Miloše Zemana a ne senilního starce Schwarzenberga, který škodí naší ekonomice.

Šéfredaktor Respektu Erik Tabery dokonce napsal, že Miloš Zeman je ubožák. Co byste mu na to vzkázal?

Pokud se nemýlím, tak Respekt patří panu Bakalovi? Takže jednoznačně opět potvrzení a zhrzení z toho, že jejich kandidát, senilní stařec Schwarzenberg nebyl zvolen. Co si o takovém člověku myslet? Pokud to tedy opravdu o Miloši Zemanovi řekl (já to totiž neslyšel, ani nečetl, protože pravicová periodika, zejména ta ze skupiny pana Bakaly, nečtu a nekupuji), musím se smát a rozumný člověk si domyslí sám. A jestli si pan šéfredaktor myslí, že tohle je ta správná cesta jak získat nové čtenáře a inzerenty, pak toho ví hodně málo.

Jak hodnotíte roli vládních politiků během povodní? Co na tom hodnotit?

Ať si každý občan udělá obrázek sám a porovná chování politiků při letošních povodních (necelý rok před volbami) a těch v roce 2010 (to bylo po volbách a do voleb dlouhé 4 roky). Tehdy nikdo nikde nejezdil, nelítal, tehdy nám všem arogantně Nečas s Kalouskem oznámili, že nám napařují všem povodňovou daň, která na povodně nikdy nešla. Dnes? Pan Nečas v bundičce Adidas neví, do které louže by si stoupnul dříve, aby dobře vypadal v televizi, Kalousek slibuje odpuštění daní (zapomíná však dodat, že pokud ho lidi zvolí, vybere si to zpět i s řádným úrokem), ministr Kuba běhá po jižních Čechách jak šakal a slibuje peníze na počkání. Populismus jak vyšitý. Slibem nikoho nezarmoutíš...

Novinář Štěpán Kotrba napsal, že viníkem povodní není déšť, ale ministr zemědělství Bendl, neboť Povodí Vltavy nedostalo včas povolení ministerstva k odpouštění přehrad na Vltavské kaskádě. Souhlasíte s tím, že v případě takového selhání padá odpovědnost přímo na ministra?

Pokud to tak bylo, tak samozřejmě. Chybu vidím ale v tom, že přehrady mají mnoho jiných priorit a zachytit povodeň mezi ty priority rozhodně nepatří. Rekreace a energetika má bohužel přednost. Až tohle někdo změní, možná nebudou pod přehradami takové povodně. Jezdím často přes Orlickou přehradu a nechápal jsem, proč je tak plná, když už se zhruba týden vědělo, že bude hodně pršet.

Petr Bendl byl dříve středočeským hejtmanem a pak i ministrem dopravy. Miloš Zeman už před časem ale kritizoval vládu, že by v ní měli sedět především odborníci na danou problematiku. Jsou podle vás v parlamentu strany, které mají experty na jednotlivé ministerské posty?

Některé ano, některé ne. Některé mají „odborníky“ na všechno, viz třeba pan Bendl nebo paní Parkanová, ta také byla ministryní snad všeho. Ale ty důsledky a následky potom…

Vy sám v zemědělství působíte, jak hodnotíte působení Petra Bendla jako ministra zemědělství?

Nedokážu zatím říct, zda činí dobře nebo špatně, ale líbí se mi jeho nápad konečně podporovat živočišnou výrobu. Bohužel už přichází téměř s křížkem po funuse, když je živočišná výroba téměř vybitá, protože byla ztrátová. Ale je to cesta, jak dát lidem práci, neboť ŽV potřebuje lidskou pracovní sílu, lépe se zhodnotí produkce rostlinné výroby a dojde ke zlepšení a ozdravění půd. Neboť živočišná výroba potřebuje pícniny, které z našich polí prakticky zmizely, a dává do půdy hnůj - organickou hmotu a zajišťuje tak úrodnost půdy pro další generace.

To, co se teď děje na některých polích, je zvěrstvo! Pěstuje se řepka do bionafty, pěstuje se kukuřice na bioplyn, veškerá organická hmota (sláma) se spaluje ve spalovnách a půda se jednostranně vyčerpává, a to vše ještě s dotacemi. Je to „časovaná bomba“ a lituji generace po nás, obnovit úrodnost půd nejde ze dne na den. Jsem pro jasné zrušení dotací na řepku, která jde na technické účely, dotovat jen řepku na potravinářský účel, a jsem pro zrušení dotací na kukuřici do bioplynových stanic. Ušetřené dotace bych navýšil pro podniky a zemědělce, které budou mít živočišnou výrobu. To je ta správná cesta pro naši krajinu a pro potravinovou soběstačnost.

Asi vám neuniklo čtvrteční vystoupení ministra Kalouska v Radiožurnálu a na Nově, z něhož bylo evidentní, že je ministr opilý. Co jste si o něm v tu chvíli myslel?

Že při letošních povodních se krom Vltavy a Labe vylil, a to řádně, i ministr Kalousek. U mě je Kalousek nekompetentní, ničemu nerozumí. Chlastá od rána, na něm to přeci každý vidí, a takovýhle alkoholik řídí naši ekonomiku a naše daně? Bože, kde to jsme! U mě je Kalousek ožralé hulvátské prase a měl už dávno sedět! A pojď mi Kalousku za to dát výchovnou facku.

Miroslav Kalousek se sice přiznal, že byl opilý, ale prý měl jen dva panáky...

Tím asi myslel ten první a ten poslední panák, a ty mezi tím nepočítal. To je známá „pohádka“ všech alkoholiků. V ulici u nás bydlí jedna paní, která je těžká alkoholička. Nedávno dokonce přijela pod vlivem autem a nebyla schopná zařadit zpátečku. Soused vylezl a šel jí zaparkovat, ona povídala, proč to jede dopředu, když ona chce dozadu? Říkala: „Já jsem takovej debil, mě bolel zub, tak jsem si vzala prášek a jsem jak opilá“. Nutno podotknout, že ji ten „zub bolí“ každou chvíli. Stejně tak je Kalousek každou chvíli „ve stresu“.

V civilizované zemi by už teď nebyl ministrem, tady jsme v Čechách a „Mirek s Karlem“ jsou holt pro určité voliče "IN" a my ostatní se na to musíme dívat. Mohu udělat jediné, vyzvat voliče TOP 09, aby už konečně otevřeli oči a vyndali si špunty z uší.

Během povodní poněkud zapadla zpráva, že Ústavní soud nevyhověl stížnosti na církevní restituce a ty tak definitivně platí. Je to skutečně definitivní, anebo s tím podle vás může nějaká budoucí levicová vláda něco udělat?

Já doufám, že s tím levice po vyhraných volbách něco udělá! Církev nemá v moderním světě co dělat a rozhodně jí nepatří naše miliardy. Vzkazuji Dukovi a celé církvi: Hanba vám a smažte se v pekle!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…