Mašínová o katastrofě v Česku: Více alkoholu na Hrad, ať to vezme rychlejší spád

30.06.2013 6:15

JINÝMA OČIMA Za komunistického režimu měli lidé naději, nyní už nemají paradoxně žádnou. Ožralé individuum na Hradě by mělo dostat víc alkoholu, aby to vzalo rychlejší spád. Nicméně i kdyby byl na Hradě Pán Bůh, tak mají za daných okolností bolševici volby v kapse. Sestra vůdců protikomunistické odbojové skupiny Bratří Mašínů Zdena hovoří o katastrofě v Česku.

Mašínová o katastrofě v Česku: Více alkoholu na Hrad, ať to vezme rychlejší spád
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdena Mašínová

„Vidím to tak, že by to chtělo na Hrad více alkoholu, aby to vzalo rychlejší spád, protože jinak je to neúnosné,“ prohlašuje na úvod Zdena Mašínová. Ostatně podle ní by měla být funkce prezidenta zrušena, protože všichni novodobí vládci Pražského hradu dělají prý jen ostudu.

Strašně smutná země. Naděje se vytratila

„Už nechci slyšet slovo prezident. Je to funkce pro zásadní morální postavu v morální společnosti a to tady není. Bolševiky máme v parlamentu, a i kdyby byl na Hradě sám Pán Bůh, tak stejně za daných okolností mají volby v kapse. A to, co dělá toto ožralé o otylé individuum, že jezdí po světě dělat ostudu, to nemá obdoby. To je úplná katastrofa, kterou si veřejnost neuvědomuje,“ podotýká sestra vůdců odbojové skupiny Bratří Mašínů.

Česko podle ní nemá žádnou budoucnost. „S premiérem Nečasem to vzalo rychlý konec. Společnost je dnes rozvrácená a nemá přehled. Musím žasnout, jak je většina lidí zmanipulovaných anebo lhostejných. Je to strašně smutná země. Naděje se vytratila. Paradoxně musím říci, že člověk měl větší naději v komunistickém režimu než nyní. Když jsem celý život žila v komunistické kleci, tak jsem si říkala, že to nemůže vydržet. Měla jsme naději, že se to změní. Nicméně teď jsem dospěla k tomu, že už naděje není,“ vysvětluje.

Nešťastný prostor

Představitelé země prý dělají už třiadvacet let jednu chybu za druhou a má to dalekosáhlé následky. „Nevím, jestli by mohla ODS s Němcovou chytnout druhý dech. Ona určitě kredit má. I když i na ni jsem slyšela kritiku. Přesto si myslím, že by byla nejúnosnější. Nicméně z vlády by muselo odejít víc lidí, třeba ministr financí, což je óbrpřípad. U něj by se to možná taky vyřešilo alkoholem,“ říká.

Na Pražském hradě se od dob Klementa Gottwalda prý střídají samí opilci anebo psychopati, což o Česku mnohé vypovídá. Současný prezident Miloš Zeman je také prý dost podivný případ, který by vyřešila snad jen národní sbírka alkoholu. „Na hradě českých králů se střídali samí alkoholici. Teda Gottwald, Havel a Zeman,“ stýská si s tím, že česká kotlina je opravdu nešťastný prostor, který očekávají jen samé katastrofy. Jednou z nich je prý jmenování Jiřího Rusnoka premiérem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…