Policie prý jde i po Nečasovi. V obvinění se píše, že sliboval úplatky

15.06.2013 7:09

Premiérovi Nečasovi už nejde jen o politické přežití, ale i o to, zda nebude trestně stíhán a souzen. Takový názor najdete v MF Dnes. Deník píše, že v obvinění Nagyové se objevuje premiérovo jméno a podle policie byl tím, kdo slíbil úplatky poslancům. Ve hře je tedy i případné obvinění premiéra České republiky z trestného činu.

Policie prý jde i po Nečasovi. V obvinění se píše, že sliboval úplatky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

„Premiér Petr Nečas prostřednictvím Jany Nagyové a Romana Bočka dal po 18. 9. 2012 třem poslancům slib poskytnutí úplatku formou významných postů,“ uvádí se prý doslova v policejním usnesení, do kterého nahlížela MF Dnes.

Deník zdůrazňuje, že všichni, kteří byli v usnesení zmíněni, jsou již obvinění. A jestliže prý policie v dokumentech uvádí, že „Petr Nečas dal slib úplatku“, je podle MF Dnes logické, že detektivové jdou i po něm.

Přestože olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan řekl novinářům, že v nejbližších hodinách a dnech se „žádné obvinění předsedy vlády nechystá“, existují názory, že na stíhání premiéra musí dojít. MF Dnes uvádí, že jeden z advokátů stíhaných deníku řekl, že takto napsané obvinění musí vést ke stíhání premiéra. „V opačném případě by to prý byla blamáž,“dodal.

Ze souvislostí je zřejmé, že šlo o úplatky

Nečasovi se nelíbí, že policie kriminalizuje to, že „strana ocenila loajalitu tří bývalých poslanců ODS a nějak se k nim zachovala“. Podle MF Dnes tento postoj sdílí celá řada politiků. Deník dále uvádí, že v usnesení jsou citovány například sms, ve kterých si Nagyová a Nečas píší o postech pro exposlance. Policisté sice prý připouštějí, že aktéři v odposleších a zprávách nemluví přímo o uplácení, ale z dalších souvislostí je to podle nich zřejmé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…