Šéf zelených sledoval v televizi Fischera a vyděsil se. Je to prý slaboch pod vlivem uhelné lobby

28.07.2013 17:14

Předseda Strany zelených Ondřej Liška je velice skeptický vůči krokům ministra financí Jana Fischera. Podle Lišky dokonce Fischer selhává pod tlakem lobbistů - největší starosti pak dělá Liškovi tlak ze strany ČEZ a uhelné lobby.

Šéf zelených sledoval v televizi Fischera a vyděsil se. Je to prý slaboch pod vlivem uhelné lobby
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Pouhý den po odvolání ministra spravedlnosti Pospíšila, svolal předseda Strany zelených Ondřej Liška demonstraci

"Jan Fischer opakovaně selhával jako předseda vlády pod tlakem ČEZ a uhelné lobby. Těžko se mu dá dnes věřit, že se postaví proti zneužívání postů v dozorčích radách společností se státním podílem. Hned jeden z prvních kroků vlády nasvědčuje, že se bude situace opakovat. Vláda po tlaku ocelářských podniků zrušila podporu pro nové instance obnovitelných zdrojů a nechala dotace pro spalování komunálního odpadu, uhlí a plynu," píše Liška na stránkách Zelení.cz.

Celé vyjádření Ondřeje Lišky ZDE

Fischer tak podle šéfa Zelených podporuje pouze sporné zákony, které ve výsledku nepomáhají obyvatelům, ale určitým zájmovým skupinám. "Naopak všechna pozitivní opatření k ochraně obyvatel před masivním znečištěním, jako je zákon o ovzduší, byla odložena, a tak se dnes dusí nejen Ostravsko pod tunami smogu a prachu i vinou slabosti vlády Jana Fischera," dodává Liška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…