Šéf zemanovců k vyhánění budoucí ministryně Benešové z ČSSD

27.06.2013 13:16

Sociální demokracie údajně vyzve Marii Benešovou, aby opustila ČSSD, píše server Aktuálně.cz. ČSSD to prý odůvodňuje mimo jiné tím, že je Benešová stejně připravená příště kandidovat za zemanovce (SPOZ), což je bez souhlasu strany podle stanov neslučitelné s členstvím v ČSSD. Předseda SPOZ Zdeněk Štengl toto jednání nepovažuje zrovna za konstruktivní, hodnotit vnitřní záležitosti ČSSD ale nechce.

Šéf zemanovců k vyhánění budoucí ministryně Benešové z ČSSD
Foto: ČSSD
Popisek: Ministryně spravedlnosti Rusnokovy vlády Marie Benešová

"Nevidím v tom kroku opravdu nic konstruktivního. Překvapuje mě, že zrovna takto postupuje světodemokratická strana,“ říká předseda Strany práv občanů – zemanovci, Zdeněk Štengl. Osobně by vnímal jako vhodné, kdyby měla ČSSD své zastoupení ve vládě. „V případě, že by skutečně měla být řeč o vylučování paní Benešové, nemyslím, že by to bylo správné," říká Zdeněk Štengl, který ale navíc podotkl, že informace má, stejně jako ostatní, z médií.

Sociální demokrat, který by vstoupil do Rusnokovy vlády, končí

Dodejme, že Ústřední výkonný výbor ČSSD se minulý víkend dohodl na tom, že se sociální demokracie na vládě nebude bez voleb podílet. „Pokud by do ní přesto některý ze členů vstoupil, bylo by to v rozporu se stanovami a tímto usnesením,“ poznamenal Bohuslav Sobotka k případné účasti členů ČSSD v Rusnokově vládě.

„Nechci to komentovat, či jakkoli jinak do takových záležitostí zasahovat,“ říká předseda zemanovců. Jsou to podle něj výsostně vnitřní záležitosti a souboje v ČSSD, která má podle něj zřejmě v tuto chvíli nějaké svoje vnitřní problémy. „My jsme SPOZ, která má svůj program a svoje priority. Nevím, proč proti nám ČSSD nasazuje. Ale jestli tam mají nějaký nepořádek, jsou to zase jen oni, kdo si ho budou muset uklidit,“ konstatuje Štengl. „My máme svoji práci a není jí málo,“ dodává.

Teď je prioritní činnost Marie Benešové ve vládě

Jak řekl Štengl pro ParlamentníListy.cz, Marie Benešové si velmi váží. „Je to kvalitní člověk, který má svou vysokou odbornost,“ konstatoval. Poznamenal také, že její členství ve Straně práv občanů – zemanovci, není v tuto chvíli na pořadu dne. „Myslím, že teď je pro všechny nejdůležitější, aby pracovala na úrovni vlády a aby se vypořádala s tou záležitostí v ČSSD, říká Štengl. „Osobně zatím nevím nic o tom, že by bylo Marii Benešové nabídnuto členství ve SPOZ,“ řekl na závěr předseda zemanovců Zdeněk Štengl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…