Stupidní novináři, záchodové mísy a zahrození vládě. Zeman dostal vaše dotazy, zde máte odpovědi

07.04.2014 10:04 | Zprávy

Prezident Miloš Zeman odpovídal na otázky čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Ty se týkaly nejen české politické scény, problematiky zavedení eura nebo toho, proč se Zeman dle názoru čtenáře stáhl do ústraní, ale také situace na Ukrajině či zimních olympijských her, které se konaly v Soči. Prezident mimo jiné také uvedl, kdy začal cítit nedůvěru vůči Madeleine Albright, a rýpl si do novinářů.

Stupidní novináři, záchodové mísy a zahrození vládě. Zeman dostal vaše dotazy, zde máte odpovědi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Jedna z otázek čtenářů ParlamentníchListů.cz směřovala k situaci na Ukrajině. „Můžete sdělit, proč podporujete Ukrajinu a současnou ukrajinskou vládu, která nemá mandát k vládnutí? Myslím, že Rusko má nárok na pomoc svým občanům. Všude, kam vstoupily USA a EU, to nedopadlo dobře a jsou na vině. Tak se ptám, proč nejste s Putinem?" zajímá se čtenář.

„Nevím, jestli jste četl moje projevy o Ukrajině. Kdybyste je četl, věděl byste, že jsem odsoudil banderovce, že jsem odsoudil extrémní fašistické síly na Ukrajině a že jsem se domáhal svobodných voleb, jak prezidentských, tak parlamentních, které by teprve na Ukrajině mohly pomoci ustavit skutečně demokratickou vládu, která by vzešla z vůle většiny národa," odpovídá Miloš Zeman.

Také další dotaz směřoval k zahraničně-politickému dění. Dle čtenáře si občané České republiky přejí, aby žili v míru se všemi národy a neposílali svá vojska do jiných zemí. „Přestože si velice vážím Vaší inteligence a vzdělání, tak přesto si myslím, že v Afghánistánu se nebojuje o Prahu a proti terorismu se nebojuje zabíjením Afghánců v jejich zemi, lidí, kteří chtějí žít bez amerických a evropských okupantů," poznamenal čtenář.

Celé odpovědi prezidenta republiky + možnost položit další dotaz:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: adr

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přijde a začne vyhrožovat? Politici si podali Foltýna

4:44 Přijde a začne vyhrožovat? Politici si podali Foltýna

Kdo nejde s námi, jde proti nám. Výhrůžky. Jako za Klementa Gottwalda. Takové a další komentáře padl…