Tady psychopat a rváč, zavolal nám Kalousek. Ať žije facka

26.09.2011 4:53

Ministr financí Miroslav Kalousek se v poslední době „proslavil" zfackováním mladíka, který ho urážel a údajným slovním napadením vicepremiérky Karolíny Peake na vládě. Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík však svého stranického místopředsedu hájí. A sám Kalousek je v dnech získání ceny časopisu Emerging Markets zřejmě v dobré náladě.

Tady psychopat a rváč, zavolal nám Kalousek. Ať žije facka
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Miroslav Kalousek

"Nepovažuji za fér to, že si někdo troufá to jakkoli hodnotit a používat třeba i v politickém boji i přesto, že u toho nebyl. Nechápu, jak Bohuslav Sobotka může kritizovat jednání Miroslava Kalouska, když to neviděl, nezná souvislosti. Přitom právě on byl před časem obětí útoku možná stejně agresívního jedince. Nevím ale o nikom, kdo by ho podezíral z toho, že na tom napadení měl také nějaký podíl viny," řekl ParlamentnímListům.cz ke Kalouskově excesu s mladíkem, který mu slovně vyhrožoval šibenicí, šéf poslanců TOPky Petr Gazdík.

Zdůraznil, že dělat předčasné závěry, když s největší pravděpodobností i policie teprve zkoumá záběry bezpečnostních kamer, není normální. "Stejně tak by se přece nemělo pokládat za normální to, že někdo bude beztrestně vulgárně nadávat členovi vlády, vyhrožovat mu pověšením a podobně," dodal Gazdík.

Čtěte také:
Nová svědectví proti Kalouskovi: Kurva! Dostaneš přes držku, řval na lidovce

Podle mediálního analytika Karla Hvížďaly se od činu Miroslava Kalouska nedá očekávat ani to, že by tím vstoupil do politických dějin. A to prý zřejmě ani těch krátkodobých.

"Kdopak si dnes vzpomene na Kalouskovu jarní mystifikaci novinářů s údajnou nahrávkou? V Čechách se bohužel v takovýchto kontextech rychle zapomíná a zapomíná se skoro vše," povzdechl si Hvížďala.  

Čtěte také:
Kalousek profackoval mladíka, který ho urážel. Rath: Měl opičku

Doplnil však to, že zatímco my zapomínáme, nezapomíná nám tento styl chování Evropa. "Oni nás do určité míry sledují. A stále více dáváme prostřednictvím naší politické reprezentace důkazy, jako bychom vůbec ze "starého kontinentu" nebyli. To je asi vše, co se k tomu dá říct, jinak se k tomu opravdu vyjádřit nelze," uzavřel svůj komentář pro ParlamentníListy.cz Karel Hvížďala. 

Samotný Miroslav Kalousek krátce po incidentu situaci okomentoval tak, že udělil jendomu "spratkovi" výchovnou lekci. I když premiér Petr Nečas na toto téma ještě týž večer vtipkoval, že zatímco si vysloužil Kalousek ocenění ministra roku, rozhodně se u něj nedá mluvit o tom, že by byl takté "pedagogem roku". Později však v rozhovoru pro server iDnes.cz vyjádřil premiér obavy o zdraví ministra financí, které údajně mají vycházet z jeho zvyšující se agresivity i vůči dalším politikům - například Karolíně Peake.

Čtěte také:
Nečas má obavy o Kalouskův psychický stav. Jsem v pořádku, odpovídá ministr

Mezitím se ministru financí možná vrací dobrá nálada. Ještě předtím, než získal za oceánem očekávané ocenění, reagoval na telefonát ParlamentníchListů.cz slovy: "Washington D.C.,  tady známý psychopat a rváč."

Humorista Miroslav Kalousek na ParlamentníchListech.cz:
 VIDEO: Pobíjet důchodce nebudeme, řekl Kalousek. Sál lehl smíchy
"Odboráři, odboráři, vezli sračky na trakaři," rýmoval básník Kalousek
Kalousek: Stojím za každým křovím. Můžu za všechno
Kalousek prozradil, jak hubne kvůli nemoci. Nečas pěkně přibral
Akt a pietní akt? Rozdíl zná bonmotista Kalousek
Hrdliččin zve ku lásce hlas, varuje Kalousek ODS. Očista bude těžká


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…