Takto Miloš Zeman zesměšnil politika, který zítra odmítl přijít na Hrad

27.10.2014 14:14

Prezident Miloš Zeman odmítl, že by další rektoři na protest nepozvání dvou svých kolegů odmítli pozvání na Pražský hrad. Důvodem jejich nepřítomnosti jsou prý zahraniční cesty. K neúčasti lidoveckého europoslance Pavla Svobody pak uvedl, že mu to jméno nic neříká, takže nemůže ani litovat.

Takto Miloš Zeman zesměšnil politika, který zítra odmítl přijít na Hrad
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Pekingu

Anketa

Vadí vám, že Zeman nepozval na oslavu 28. října některé univerzitní rektory?

14%
79%
hlasovalo: 18027 lidí

Prezident Miloš Zeman se na závěr své návštěvy Číny vyjádřil k zítřejšímu slavnostnímu večeru na Pražském hradě, kde budou při příležitosti státního svátku předána státní vyznamenání. Média otevřela téma nepozvaných rektorů, kvůli čemuž se údajně ceremoniálu nezúčastní i další rektoři.

Zemanova reakce na dotaz byla takováto: „Vy pořád omíláte jedno a totéž, přitom jsem vám na tutéž otázku jasně odpověděl," pozastavil se prezident nad dotazem televizní redaktorky, na který odpověděl v přítomnosti reportéra ParlamentníchListů.cz před odletem z Číny. „Pokud vím, čtyři rektoři jsou v Indii a omluvili se proto, že jsou v Indii. Další rektoři jsou v Americe a tohle se bude opakovat každý rok, protože vždycky někdo z rektorů bude na služební cestě, čili v tom nevidím nic špatného," dodal Miloš Zeman.

„Svoboda, kdo to je?"

Svoji účast prý ale odmítl i europoslanec lidovců Pavel Svoboda. Nevadí to Zemanovi? „A to je, prosím, kdo? Je mi velice líto, mně to jméno nic neříká, takže nemohu předstírat, že toho vůbec lituji," reagoval ironicky prezident Zeman v závěru své návštěvy Číny před odjezdem na pekingské letiště.

,,Nejsem jen europoslanec, ale také člen akademické obce, protože učím evropské právo na Právnické fakultě Univerzity Karlovy a proto jsem cítil potřebu vyjádřit solidaritu s nepozvanými rektory. Je to oslava státního svátku a ne soukromá oslava pana prezidenta," uvedl pro ParlamentníListy.cz následně Pavel Svoboda. K reakci prezidenta Zemana pak řekl: "Pokud je situace taková, že prezident republiky nezná nejvýše postaveného Čecha v Evropském parlamentu, tak nad tím by se asi měl zamyslet on sám. To není na můj komentář."  

Níže  je profil politika, kterého prý Zeman vůbec nezná. A zde je prohlášení, kterým oznámil odmítnutí pozvánky na Pražský hrad

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…