Vláda bude jednat o prodloužení mandátu zmocněnce pro Temelín

13.01.2012 19:31

Vláda v příštím týdnu projedná prodloužení mandátu vládního zmocněnce pro dostavbu jaderné elektrárny Temelín Václava Bartušky do konce června roku 2014. Zároveň by měla být prodloužena činnost kanceláře vládního zmocněnce, její provoz do roku 2014 si vyžádá přes 12 milionů korun. Vyplývá to z materiálu pro jednání vlády, který má ČTK k dispozici.

Vláda bude jednat o prodloužení mandátu zmocněnce pro Temelín
Foto: atominfo.cz
Popisek: Temelín

Bartuškův současný mandát měl původně skončit v květnu letošního roku. Ve výběru dodavatele dostavby ale nastal časový posun a s ohledem na komplikovanost výběrového řízení by měl být jeho mandát prodloužen. Bartuška je zároveň českým velvyslancem pro energetickou bezpečnost.

Hlavním úkolem vládního zmocněnce pro Temelín je vykonávat nezávislý dohled nad společností ČEZ při výběru dodavatele dostavby. Zástupcům vlády má poskytovat informace o výběrovém řízení a dohlédnout na to, aby v procesu dostavby Temelína byly zohledněny strategické, bezpečnostní a zahraničněpolitické zájmy státu.

O dostavbu temelínské elektrárny se ucházejí americký Westinghouse, francouzská Areva a česko-ruské konsorcium Škoda JS, Gidropress a Atomstrojexport. Do 2. července mají firmy předložit své nabídky a v roce 2013 by mělo být rozhodnuto o vítězi tendru. Stavba třetího a čtvrtého bloku Temelína má být hotova nejpozději v roce 2025.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: aš, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…