Vláda odmítla podpořit Ondráčkův návrh na rozšíření možností neplatit koncesionářské poplatky

02.11.2020 19:09

Babišův kabinet nepodpoří ve Sněmovně návrh komunisty Zdeňka Ondráčka na rozšíření možnosti neplatit koncesionářské poplatky, ale zároveň možnosti stěžovat si na všechny zaměstnance České televize, informují Lidovky.

Vláda odmítla podpořit Ondráčkův návrh na rozšíření možností neplatit koncesionářské poplatky
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček

Komunistický poslanec navrhl rozšířit osvobození od poplatků České televizi a Českému rozhlasu o domácnosti, které by v ověřeném čestném prohlášení uvedly, že nesledují televizní nebo rozhlasové vysílání.

Tiskový odbor Strakovy akademie na svém webu oznámil, že návrh odmítla ministerstva kultury, financí, spravedlnosti i průmyslu a obchodu, stejně jako profesní organizace zaměstnavatelů a podnikatelů.

Zdůvodnila to přesvědčením, že poplatek je vázán na vlastnictví televizního nebo rozhlasového přijímače. Návrh by podle nich navíc vedl k omezení příjmů obou veřejnoprávních médií a byl by zneužitelný.

Ondráček v další části svojí předlohy navrhoval rovněž umožnit, aby si veřejnost mohla v Radě České televize stěžovat nejen na generálního ředitele, ale na všechny zaměstnance České televize. Radě se však podle ministerstev zodpovídá pouze ředitel veřejnoprávní televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…