Z vlády má prý odejít další ministr. Tentokrát Kubice

03.09.2012 21:48 | Zprávy

Pod ministrem vnitra Janem Kubicem by se prý už konečně mělo začít třást křeslo. A to nejen kvůli kauze Davida Ratha. Právě ten Kubiceho za rozpoutání své aféry viní.

Z vlády má prý odejít další ministr. Tentokrát Kubice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Kubice

Poslanec David Rath obviněný z korupčního jednání znovu vypovídal v Poslanecké sněmovně. Na svoji obhajobu v dolní komoře Parlamentu uvedl, že jeho zatčení byla "Kubiceho předvolební akce".

Úsporný Rath. Stačila mu dvě slova

Při odchodu z Poslanecké sněmovny pak Rath řekl, že o vydání k trestnímu stíhání požádal on sám. Svou obhajobu poté doplnil lapidárním dvouslovím. "Kubice vyhrál," řekl prostě.

Podle sociálnědemokratického poslance Jiřího Koskuby má Rath do jisté míry pravdu. "Z jeho zatčení se díky dalším známám okolnostem vskutku stal předvolební tah," řekl ParlamentnímListům.cz. "V opačném případě by ve vězení za politiky neseděl dávno sám," dodal pro redakci poslanec. Na dotaz, zda se v souvislosti s Rathovými obviněními může o místo bát i ministr vnitra Jan Kubice, odpověděl jednoznačně.

Kubice padne?

"Křeslo pana Kubiceho by se mělo zatřást velmi silně. Důvod bychom hravě nalezli, byť jinde," řekl trochu tajemně poslanec možná tak skrytě odkazujíc k podivným okolnostem odvolání policejního prezidenta Petra Lessyho.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přijde a začne vyhrožovat? Politici si podali Foltýna

4:44 Přijde a začne vyhrožovat? Politici si podali Foltýna

Kdo nejde s námi, jde proti nám. Výhrůžky. Jako za Klementa Gottwalda. Takové a další komentáře padl…